Komt er binnenkort een hatchback van Porsche?

1.jpg

De laatste tijd gaat het met Porsche erg goed. Al hun nieuwe modellen slaan goed aan. Denk daarbij aan de Boxster (S), de Cayman (S) en de Cayenne. Ook lijkt de Panamera een groot succes te worden. Wellicht komt er dus binnenkort een 5e dimensie in de vorm van een Porsche hatchback. En geef ze eens ongelijk!

Voor een groot gedeelte van de onderdelen zou Porsche onderdelen van de Volkswagen Golf en de Scirocco kunnen gebruiken. Er is nog niets bekend over de motor en het onderstel, maar de kans dat ze alles zelf zullen ontwerpen is nihil. De hatchback zal een concurrent moeten worden voor de Audi S3, de Golf R32, de Alfa Mito GTA, de Ford Focus ST en de Seat Leon Cupra.

Het enige waar ik mij zorgen over maak is het imago van Porsche. Vroeger bouwden ze alleen de 911, tegenwoordig stappen ze om financiële redenen over op een SUV, een Sedan en binnenkort dus misschien een hatchback. Enfin, zolang we ze op de wegen blijven zien, zijn wij blij!

2.jpg 1. 5 reacties op “Komt er binnenkort een hatchback van Porsche?”

 2. Door Traveller69 op mrt 4, 2009 | Reply

  Het enige echte Porschemodel blijft toch wel de 911, maar ik moet zeggen dat als er een hatchback uitkomt, dit zeker geen lelijk model is. Sportiever dan menig andere hatchback, mooie belijning en een voorkant die enigszins doet denken aan de Panamera.

  Goed van Porsche dat ze het aandurven naast de 911 ook sportieve auto’s uit andere segmenten te maken.

 3. Door Melvin19 op mrt 4, 2009 | Reply

  ziet er niet verkeerd uit 😀
  ik vind deze een stuk stoerder dan een Panamera
  beide kleuren combi’s die hier te zien zijn vind ik zeer mooi
  produceer deze auto maar 😀

 4. Door Chris Heiligers op mrt 4, 2009 | Reply

  Tuurlijk blijft de 911 “DE Porsche”, maar waarom geen hatchback? Ik denk dat er genoeg kopers zijn die dit als een “leuke 2e auto” zien.

  Ik zou er niks op tegen hebben als ze een sportieve hatchback gaan maken. Zodra Porsche met een MPV komt krijg ik wel mijn serieuze bedenkingen… 😀

 5. Door Stijn op mrt 4, 2009 | Reply

  Ach, waarom zou je je bedenkingen krijgen als ze met een MPV komen? Ze hebben toch ook een SUV? Of is dat weer wat anders? Het zal niet meer zo lang duren voordat er ook hot-MPV’s komen! Die zijn er eigenlijk ook al –> Opel Zafira OPC 😉

  Enfin, zullen we het weer over Porsche’s gaan hebben?

 6. Door Coubie74 op mrt 8, 2009 | Reply

  Inderdaad blijft DE Porsche de 911, maar ik weet niet of ze het overleeft zouden hebben als ze alleen dit model gehad zouden hebben.
  Porsche laat zien dat ze heel slim inspelen op de markt. Wel oppassen dat ze wel de relatieve exclusiviteit behouden.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.