Porsche overweegt comeback 356 Speedster

2009_volkswagen_bluesport_roadster_concept.jpg

Kijkend naar het feit dat er nu Porsches rondrijden waarvan sommige meer dan 500 pk leveren, vragen we ons soms af hoe het allemaal heeft kunnen beginnen met de slechts 40 pk sterke 365 Speedster…

Als we de geruchten mogen geloven werkt Porsche aan een auto die ergens zo rond 2013 op de markt moet komen die ons weer terugbrengt naar de ‘roots’ van het autorijden net zoals bij de originele 356 uit 1947. De volgende generatie Boxster en wat werd gezien als een 914 heropleving kan een soort dekking zijn voor de nog geheime spirituele opvolger van de 356.

VW liet op de afgelopen Detroit Motorshow de Volkswagen Bluesport roadster concept zien. Dit is een goed voorbeeld hoe de nieuwe Speedster van Porsche eruit zou kunnen komen te zien. Dit is een lastige taak voor Porsche, VW zal waarschijnlijk eerder met hun roadster op de markt komen waardoor Porsche nog even de tijd heeft om hun Speedster beter te maken en te optimaliseren. Hierbij moet Porsche echter goed opletten dat ze de mannen en vrouwen bij VW, en ook Audi, niet (te hard) op de tenen trappen.

Spy-foto’s van de volgende generatie Boxster eerder dit jaar, geven hints van een aantal mogelijke wegen die Porsche kan nemen met een nieuwe, lichtgewicht, minder vermogende Speedster die waarschijnlijk wordt uitgerust met een viercilinder turbo motor geleend van VW.

6-16151-porsche-boxster-spy-shot.jpg

Afgezien van de autosport historie van de Porsche 356, is het een zeer reële overweging dat een kleine, lichtgewicht, minder vermogende – en dus zuinige – auto zou een positief effect zal hebben op de VW-groep’s brandstof efficiëntie en emissies situatie, met betrekking tot zowel de Europese als de Amerikaanse regelgeving.

bron: motorauthority


 1. 3 reacties op “Porsche overweegt comeback 356 Speedster”

 2. Door Runner op mrt 24, 2009 | Reply

  Laat maar komen die Speedster!
  Hopelijk kunnen ze hem zoveel mogelijk op het origineel laten lijken

 3. Door Coubie74 op mrt 24, 2009 | Reply

  Ben benieuwd !

 4. Door Traveller69 op mrt 25, 2009 | Reply

  Die VW bovenaan het artikel ziet er ook wel leuk uit (jammer van dat VW-embleem). Beetje Maxda MX5 meets Honda S2000.

  Een echte Porsche speedster zou natuurlijk helemaal top zijn.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.