10 vragen aan… Wouter en zijn bijzondere 550 Spyder

wouter1.jpg

Wouter Moll heeft iets op zijn oprit staan wat je niet elke dag tegenkomt; een 550 Spyder. Weliswaar een replica, maar toch een zeer bijzondere wagen!

De projectontwikkelaar uit Den Haag rijdt dagelijks in een Audi, het liefst zou hij iedere dag in zijn Spyder rijden, maar ja, het Nederlandse klimaat hé…

Welk model Porsche heeft u en waarom juist dit model?

Oorspronkelijk ging ik voor de pure, klassieke lijnen van de 356 en dan specifiek de Speedster. Destijds had ik de auto, als derde auto, puur voor de fun voor ogen. Qua rijden ben ik toen uiteindelijk voor heel wat anders gegaan; de 550 Spyder. De stijfheid van het buizenframe in combinatie met de middenmotor geven een heel ander karakter dan een Speedster op Kever chassis. Het geweldige minimalistische, het pure en de klassieke looks van de 550 maakt het voor mij af. Het is en blijft ook nog eens een absolute ‘eyecatcher’.

Is het uw eerste Porsche?

Het is geen echte Porsche laat ik dat op voorhand en om de critici enigszins gerust te stellen even aangeven. Het is mijn derde; ik ben ooit begonnen met de heerlijk rijdende 944 welke ik 2 jaar heb gehad. Pas jaren later was ik weer in de gelegenheid een Porsche aan te schaffen en ben toen voor misschien wel een van de puurste 911’s de 964 gegaan. Wederom een fantastische auto.

wouter3.jpg

Waar komt de liefde voor Porsche vandaan?

Ik was van kinds af aan al gek op snelle auto’s. Ik droomde van een Lamborghini destijds. Mijn overgrootvader was importeur van Dion Bouton en Spyker en wellicht dat ik daar wat van over heb gehouden. Toen ik dan uiteindelijk mijn eerste eigen auto kon aanschaffen werd het een Porsche 944. Ik kon met mijn verstand geen Italiaan kopen, al had ik het qua emotie best gewild. De kwaliteiten van de Porsche bleken niet te evenaren en ik was besmet.

Gebruikt u uw Porsche dagelijks?

Ik kan de auto helaas niet dagelijks gebruiken. Dit heeft nog het meeste te maken met het Nederlandse weer, want door andere aspecten laat ik mij niet snel weerhouden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heeft uw naast de Porsche nog andere auto’s?

Ja, zakelijk rijd ik een Audi A4.

Wat is uw persoonlijke Porsche top 3?

Ik denk dat mijn favoriet toch wel de 997 GT3 (niet noodzakelijk maar wel lekker als RS) toch mijn nummer 1 is en het beste bij mij past, de 993 in S uitvoering is tevens altijd een grote favoriet van mij geweest; een ware streling voor het oog. Als derde ga ik dan toch voor een klassieker; de 356 coupé in Carrera uitvoering. De lijnen van de 356 zijn gewoon schitterend.

Wat is het gekste wat u met of in de Porsche heeft gedaan?

Ik heb er veel gekke dingen gedaan met en in verschillende Porsches waarvan ik het meeste maar beter niet kan opschrijven. Eigenlijk moet het mooiste nog komen; niet “gek” maar “te gek”; het meerijden in de Mille Miglia dit jaar.

wouter-interieur.jpg

Gebruikt u de Porsche waarvoor hij eigenlijk bedoeld is?

Deze auto was van origine gebouwd om te racen maar daar gebruik ik hem niet voor. Ik rijd de auto voor puur plezier en dan zo veel mogelijk. Ik ga er gerust mee naar mijn werk en zo veel mogelijk naar de diverse Porsche(forum)evenementen. Mijn volgende Porsche zou ik nog vaker willen kunnen gebruiken.

Heeft u nog modificaties aan uw Porsche?

Toen ik de auto kocht was hij naar mijn zin nog wat te veel replica en zodoende heb ik al behoorlijk wat aanpassingen gedaan om hem meer gelijkend met het origineel te krijgen. Meest in het oog springende aanpassingen zijn wel de knipperlichten, de plexiglas-voorruit en het wijzigen van de wielen van 4-gaats naar 5-gaats staat inmiddels ook eindelijk op de planning. Niet zichtbaar zijn bijvoorbeeld de stoelverwarming en motortuning.

wouter2.jpg

Porsche rijder voor het leven?

Ja, ik vind het eigenlijk het beste wat ik ooit heb gereden (ik verkeer in de gelukkige omstandigheid met regelmaat ook in de diverse moderne type Porsches te kunnen rijden) en zelfs al zou ik mij werkelijk elke auto kunnen permitteren zou er altijd minstens een Porsche tussen zitten. Na de Mille Miglia mag de Spyder waarschijnlijk plaats gaan maken voor wat anders maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het moet worden. Mogelijkheden variëren van een Boxster S, een 993 tot een klassieke 911 in race uitvoering. Eigenlijk kan de conclusie alleen maar zijn dat er toch wel erg veel verschillende goede en mooie auto’s uit Stuttgart komen en zijn gekomen.



  1. 2 reacties op “10 vragen aan… Wouter en zijn bijzondere 550 Spyder”

  2. Door Tjoop op apr 6, 2009 | Reply

    Wauw! Complimenten Wouter

  3. Door Sef op apr 6, 2009 | Reply

    Leuk bakkie, vind alleen die 964 cabrio stukken mooier haha!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.