Nieuwe extreme GT3 Cup

rscup-mk2

Is Dr. Knauf komen werken bij Porsche? Nee, maar de nieuwe GT3 Cup is wel alleen maar in het wit te bestellen. De GT3 heeft een tijdje terug een update gehad, dus werd het ook tijd voor een update van de GT3 Cup. En dat is dan nu ook gebeurd!

De GT3 Cup is de meest verkochte circuitauto ooit! En nou is hij vernieuwd, dus nog beter, nog sneller en nog mooier. De nieuwe GT3 Cup is, in tegenstelling tot de vorige, gebaseerd op de GT3 RS, waardoor hij 44 mm breder is aan de achterkant en 26 mm aan de voorkant. Omdat ze nu verder konden gaan waar ze met de GT3 RS zijn gestopt, zijn ze op een gewicht van slechts 1200 kilo uitgekomen.

rscup-mk2
rscup-mk2

De nieuwe Cup heeft net als de GT3 RS 450 pk welke allen uit de nieuwe 3,8 worden gehaald. Er zit een nieuwe uitlaat op, en ook de spoiler zijn ze niet vergeten.

Dit allemaal voor de downforce. Net als op de GT3 RS zitten hier ook de keramische schijven op, welke zeker nodig zullen zijn. De nieuwe Cup zal mee gaan rijden in de Porsche Mobil1 Supercup en de Porsche GT3 Cup. Raceteams (of geluksvogels) kunnen hem bemachtigen voor 149.850 excl. BTW.

rscup-mk2

bron: autoweek.com


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.