Porsche ontwikkelt elektrische testauto’s

pip

De Porsche Intelligent Performance afdeling meldt dat ze naast de hybride auto’s voor dagelijks gebruik, ook de mogelijkheid van volledig elektrische auto’s aan het onderzoeken zijn. Ze verwachten dat deze laatste oplossing een belangrijke ontwikkeling zal zijn voor het terugbrengen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Op dit moment zijn er al drie volledige testauto’s, allen gebaseerd op de Porsche Boxster.

Deze drie elektrische Boxsters zullen meer inzicht moeten geven in de verschillende nieuwe componenten. Er wordt ook gekeken naar wat er verder nodig is voor de zogeheten elektromobiliteit, gebruikersgedrag en of de vraag naar dit soort produkten zal toenemen.

Michael Macht, CEO van Porsche AG, ziet deze ontwikkelijk als essentieel: “We zullen zeker een volledig elektrische sportauto in de toekomst aanbieden. Maar zo een concept heeft alleen maar zin, als deze alle typische Porsche-kwaliteiten bezit”.

Porsche is al een tijd bezig met elektrische oplossingen om het milieu te ontlasten. denk hierbij aan de 918 Spyder-concept, die hoogstwaarschijnlijk in productie gaat, en de 911 GT3 R Hybrid, die al indrukwekkende prestaties heeft laten zien. Ook is er nu al een Cayenne S Hybrid en zal later ook de Panamera volgen.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.