Cayenne en Panamera Diesel/Hybrid komen naar de VS

panamera_red_500

Ondanks dat de dieselvariant van de Cayenne niet de populairste Porsche van ’t moment is, verkoopt hij toch goed. De verkoop loopt zo goed dat Porsche ook heeft besloten een dieselvariant uit te brengen van de Panamera. Zelfs in de VS.

Porsche werkt momenteel aan de Panamera Diesel en de Panamera S Hybrid welke waarschijnlijk gaan debuteren op de aankomende Motor Show in Genève, 3 t/m 13 maart. De Panamera Diesel krijgt dezelfde 3.0 liter V6 met 240 pk als de Cayenne Diesel, terwijl de Panamera S Hybrid dezelfde 380 pk sterke V6 met elektromotor krijgt als de Cayenne S Hybrid.

Porsche wil de diesel- en hybride varianten van beide auto’s in de VS aan gaan bieden om ook daar aan een ‘groener’ imago te werken, en natuurlijk om aan bepaalde wensen van klanten te voldoen in het hoge luxueuze segment.

“We are discussing internally if we should introduce the Cayenne diesel in the U.S. this year. Also a Panamera diesel is an option,” Aldus Bernhard Maier, Sales en Marketing baas bij Porsche.

Maier vertelde ook nog dat de diesel en hybride varianten van de Cayenne ruim 30% van de totale Cayenne-verkoop in beslag nemen, en dat de keuze of beide auto’s wel-of-niet naar de VS komen snel gemaakt gaat worden.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.