Porsche Cayman R @ AutoRai 2011

autorai-2011-caymanr-preview

De AutoRai in de Amsterdamse Rai is weer aan de gang, en uiteraard waren wij erbij (vooral op de Porsche-stand natuurlijk!). Hier maakt de Porsche Cayman R momenteel zijn Nederlands debuut.

De Porsche Cayman R is 55 kilogram lichter, levert 10 pk meer dan de Cayman S en is ontworpen om sensationeel rijgedrag te leveren. Met zijn aangepaste sportonderstel staat hij garant voor een nog scherpere besturing dan die van de Cayman S. De nieuwe coupé met middenmotor wordt aangedreven door een geoptimaliseerde 3,4-liter zescilinder, die 330 pk levert. In de standaarduitvoering wordt het vermogen via een handgeschakelde zesversnellingsbak op de achterwielen overgebracht. De Cayman R accelereert in 5,0 seconden van 0 tot 100 km/uur. Als optie is de 7-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) leverbaar. Hiermee bedraagt de acceleratietijd slechts 4,9 seconden.

Tevens is er een Sport Chrono-pakket als optie leverbaar dat nog indrukwekkender prestaties mogelijk maakt en de acceleratietijd terugbrengt naar 4,7 seconden. De handgeschakelde Cayman R heeft een topsnelheid van 282 km/uur en een gemiddeld brandstofverbruik van 9,7 l/100 km. Voor de versie met de 7-traps PDK is dit respectievelijk 280 km/uur en 9,3 l/100 km.

De nieuwe Porsche Cayman R is nu in Nederland leverbaar en de prijs bedraagt 95.800 euro voor de handgeschakelde versie en 97.500 euro voor de versie met PDK.

Porsche Cayman R @ AutoRai 2011 gallery:
[nggallery id=75]


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.