Prototype 911 in vlammen opgegaan

991vlam

Dat Porsche druk bezig is met het testen van de nieuwe 911 (991) moge de vaste lezer van dit blog inmiddels duidelijk zijn. Dat daarbij niet altijd alles volgens plan verloopt, werd ons duidelijk na het zien van deze foto’s.

Woensdagavond is in het dorpje Steinegg in Duitsland een prototype van de 991 volledig uitgebrand terwijl medewerkers van Porsche druk bezig waren met hun testwerkzaamheden. De brandweer was weliswaar snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het prototype volledige uitbrandde. Er zijn geen gewonden gevallen. De auto is voor nader onderzoek overgebracht naar het testcentrum van Porsche in Weissach.

Waarschijnlijk lag een technisch defect aan de achterzijde van de auto aan de brand ten grondslag. De schade wordt op ten minste 100.000 euro geschat, maar bedraagt waarschijnlijk een veelvoud ervan. Opvallend is nog dat in diverse berichten over het voorval wordt gemeld dat het prototype een model betrof dat specifiek voor de Chinese markt werd ontwikkeld.

991vlamJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.