Productie Cayenne verhoogd

cayenne-offroad

Porsche zal volgend jaar de productie van de Cayenne met tien tot twintig procent verhogen om aan de toegenomen vraag tegemoet te komen. Die vraag was de eerste zes maanden van 2011 alleen al in de Verenigde Staten 37% hoger ten opzichte van het half jaar daarvoor.

De Duitse autobouwer streeft naar een levertijd van zes maanden. Op dit moment geldt voor sommige markten - zoals China - dat de levertijd van de Cayenne meer dan 12 maanden bedraagt. De verkoopdirecteur van Porsche AG, Bernhard Maier, heeft echter verklaard dat men nog op zoek naar de daadwerkelijke productiecapaciteit om aan de wensen van de klanten tegemoet te komen.

Het succes van de Cayenne staat overigens niet op zich. Volgens Maier laten de verkoopcijfers over het eerste half jaar van 2011 - in totaal ruim 60.000 stuks - zien dat Porsche wereldwijde groei weet te realiseren in alle verschillende modellijnen. Porsche streeft naar een verdubbeling van het aantal verkopen naar 200.000 in 2018, onder meer door een compacte SUV aan haar gamma toe te voegen en door toegenomen verkopen in ontwikkelende markten. In 2010 werden 97.000 auto's aan de man gebracht.

In 2011 hoopt Porsche de magische grens van 100.000 verkochte auto's te doorbreken. Gelet op de verkopen in het eerste half jaar zou dat moeten lukken, maar Porsche houdt rekening met een terugval vanwege - met name - klanten die wachten met het bestellen van een 911 totdat de nieuwe versie (991) op de IAA in Frankfurt is gepresenteerd.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.