Officiële computer-schetsen Porsche Cajun gelekt

porsche-concepts-11711111019523201600x1060

Het lijkt erop dat er computer-schetsen van de Cajun door Porsche zelf zijn gelekt. Bij deze dus het keiharde bewijs dat Porsche daadwerkelijk bezig is met de ontwikkeling van een baby-Cayenne.

De Cajun is de eerste auto die Porsche gaat bouwen onder leiding van Volkswagen. Hij zal zijn platform gaan delen met auto’s zoals de Audi Q5, al krijgt de Cajun wel een compleet andere setup voor z’n demping en remmen. Hij zal iets korter en lager zijn dan de Q5 maar wel breder, zo’n 90 mm ongeveer. Geschat wordt dat de Cajun ongeveer 1.700 kg zal gaan wegen.

Er komen een aantal motoren beschikbaar waarvan een 2.0 liter benzine met 237 pk en een 2.0 diesel 188 pk de instapmodellen zijn. Topmotoren zullen een 3.0 liter TFSI met 328 pk en een 3.0 liter TDI met 309 pk (en 649 Nm) zijn. Deze laatste twee zouden de 0 naar 100 km/u sprint in minder dan 6 seconden moeten doen. Een hybride versie wordt ook besproken, deze krijgt eventueel een 2.0 liter benzine motor in combinatie met een 47 pk sterke elektromotor. Alle versies worden geleverd met manuele 6-bak waarbij een PDK bak met zeven versnellingen een optie is.

De dikke 3.0 liter dieselmotor die de Cajun gaat krijgen is afkomstig uit de rekken van Audi, welke ook gebruikt gaat worden in het facelift model van de Audi Q5. De 3.0 liter V6 diesel zou een vermogen leveren van 309 pk en 649 Nm koppel. Dat is een stuk meer dan dat Audi’s huidge 3.0 liter diesel produceert. Die levert namelijk 250 pk en 550 Nm koppel. De motor maakt eerst zijn debuut in de facelift Audi Q5, en later zal hij dan ook in de Cajun verschijnen.

Een Sport Chrono pakket komt ook beschikbaar als optie. In dit pakket zit een upgrade voor het vermogen, sportuitlaatsysteem en launch control voor de Cajun’s uitgerust met PDK.

In het interieur kunnen we meer luxe verwachten dan in de Q5. Het uiterlijk zal hoogst waarschijnlijk zwaar gebaseerd zijn op het interieur van de Panamera. Volgens recente spy shots krijgt de volgende generatie 911 (991) ook een interieur gebaseerd op die van de Panamera welke lijkt op een cockpit. Het lijkt erop alsof Porsche dit design wil gaan doorvoeren in al hun modellen.

Eind 2014 / begin 2015 kunnen we hem op de markt verwelkomen en verwacht wordt dat de nieuwprijs zo’n 10% hoger komt te liggen dan die van de Q5.

porsche-concepts-11711111020231021600x1060 1. 4 reacties op “Officiële computer-schetsen Porsche Cajun gelekt”

 2. Door Dennis op jul 15, 2011 | Reply

  Wauw ! Als dit officiele schetsen zijn, dan lijken die totaal niet op alle eerdere renderingen. Toch meer het X5-segment met de coupé-vorm ? En maar 2 deuren ! Achterkant lijkt iets vervormd (bol te lopen ?). Ben toch wel benieuwd !

 3. Door Barbara op jul 16, 2011 | Reply

  wat een apart design zeg.. tis een hele verandering met de huidige modellen.
  Ben benieuwd.

 4. Door Martin op jul 18, 2011 | Reply

  Vergeet niet dat Michael Mauer inmiddels aan het hoofd van design staat bij Porsche: dat gaat zeker wat spectaculaire ontwerpen opleveren.

  @ Dennis: bedoel je de X6?

 5. Door Dennis op jul 18, 2011 | Reply

  @ Martin: idd de X6 natuurlijk 😳

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.