Podiumplaats voor Jaap van Lagen in de PCC

vanlagen

De hoogste plek op het podium leek vandaag niet weggelegd voor de Nederlandse deelnemers in de verschillende internationale race-klasses, maar na de tweede plaats van Jeroen Bleekemolen in de GTC-klasse van de ALMS, beklom ook Jaap van Lagen de tweede podiumplaats na de race van vandaag in de Duitse Porsche Carrera Cup.

De race vond plaats op de Nurburgring. Dit is al de tweede podiumplaats voor Jaap van Lagen dit jaar in de Duitse PCC. Schijnbaar een race-klasse die hem goed ligt, want hij klom van een zesde startplaats op naar de tweede positie. De tweede plaats kreeg hij door een lekke band van Sean Edwards. Sean Edwards lag tot die tijd aan de leiding, maar moest deze door dit probleem uit handen geven aan de Brit Nick Tandy, die uiteindelijk ook de overwinning behaalde. Door de lekke band verloor Sean Edwards niet alleen de leiding in de race, maar ook die in het tussenklassement, want ook daar ging Nick Tandy hem voorbij. De derde plaats was er voor de Oostenrijker Norbert Siedler.

Jeroen Bleekemolen deed niet mee aan deze wedstrijd, want hij racende dit weekend in de American Le Mans Series. Hierdoor kon hij zijn positie in het tussenklassement niet verdedigen. Na zeven van de negen races wordt de tussenstand geleid door Nick Tandy met 102 punten gevolgd door Sean Edwards met 98 punten. Jeroen Bleekemolen staat derde met 84 punten, maar heeft nu nog maar 10 punten voorsprong op Jaap van Lagen, die nu vierde staat in het tussenklassement. Doordat Sean Edwards niet de overwinning wist te behalen, bleef de achterstand voor Jeroen Bleekemolen wel beperkt.

De volgende race vindt plaats op 18 september op het circuit van Oschersleben.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.