9ff Bio-ethanol Twin-Turbo gaat hard

9ff-900

Elk jaar is er een bijeenkomst van sportwagens op de Nardo Ring in Italië. De Nardo Ring is een kombaan met een lengte van ruim 12 km. Op deze kombaan kan voluit worden gereden waardoor je de maximaal haalbare topsnelheid met een auto kan halen.

Verschillende autofabrikanten en tuners komen hier dan ook naartoe. Zo ook 9ff, die dit jaar een 900 pk sterke GTurbo hebben meegenomen. Deze auto heeft flink wat aanpassingen om een zo hoog mogelijke snelheid te halen. Vooral de dichte wielkasten achter zijn een opvallend detail.

Dit jaar had 9ff de auto zodanig aangepast, dat deze op E85 Bio-ethanol kon rijden. Hiermee wilden zij aantonen dat ook groene auto’s hard kunnen gaan. En hard ging deze auto: de auto accelereert van 0 naar 300 km/u in 19,3 seconden en de hoogst gemeten topsnelheid was uiteindelijk 388 km/u.

9ff-900
9ff-900Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.