Preview van de TechArt GT Street RS (911 GT2 RS)

techart-gt2rs-preview

Het Duitse Techart komt niet met één, maar met twee premières naar de IAA in Frankfurt volgende week. Naast hun Cayenne laten ze ook de nieuwe GT Street RS zien die gebaseerd is op de 911 GT2 RS. Met 720 pk is het de meest krachtige TechArt die ooit de werkplaats in Leonberg heeft verlaten.

Aan de buitenkant is het onmiskenbaar een TechArt dankzij de uitbundige body kit en de grote (lichtgewicht én centerlock) 20″ inch wielen. Met 620 pk is de standaard 911 GT2 RS al niet bepaald een watje, maar na een bezoekje aan TechArt komt daar zomaar 100 pk bij. Het koppel bedraagt na de tuning een monsterlijke 900 Nm.

De prestaties zijn dan ook enorm: 0 naar 100 km/u duurt slechts 3,3 seconden en na 9,5 seconden is de 200 km/u al bereikt. De topsnelheid ligt op 352 km/u.

Volgende week staat hij dus op de Motorshow in Frankfurt en dan zullen we uiteraard ook meer foto's plaatsen van dit monster.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.