Volgende generatie Porsche 911 GT3 krijgt geen PDK

gt3-logo Matthias Muller heeft in een interview tegenover het Amerikaanse Motortrend bevestigd dat de volgende generatie Porsche 911 GT3 niet de PDK-versnellingsbak als optie krijgt. Dit is voor de echte puristen natuurlijk goed nieuws, hun geliefde GT3 blijft hierdoor een van de meest pure rijdersauto’s. Volgens Muller zou de PDK-bak teveel gewicht toevoegen en dat staat weer niet in een rechte lijn met het doel van de GT3.

Onlangs was er nog het gerucht dat de nieuwe GT3 wel de PDK-bak zou krijgen, maar dan een extra snelle en sportieve genaamd ‘PDK-S’. Die geruchten kunnen we nu dus als onzin beschouwen.

Dit betekent overigens wel dat Porsche veel uit de kast moet halen willen ze de nieuwe GT3 sneller laten zijn dan de 991 Carrera S met PDK op de Nurburgring, die is namelijk exact even snel over het Duitse circuit als de laatste 911/997 GT3. (via PorscheBoost)  1. 1 reactie op “Volgende generatie Porsche 911 GT3 krijgt geen PDK”

  2. Door Ferdinand1 op sep 28, 2011 | Reply

    Heel misschien ergens wel jammer, aangezien de concurrentie het wel met dual-clutch transmissies doet. Zou het niet erg hebben gevonden als Porsche als optie pdk aanbiedt.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.