Porsche museum besteed extra aandacht aan de 911.

Porsche 911 special in Porsche museum
Porsche geeft extra aandacht aan de 911-lijn door een speciale 911 tentoonstelling in het Porsche museum.

Van 31 januari tot en met 20 mei 2012 staat het Porsche museum in Stuttgart in het teken van de Porsche 911-lijn. Van het prille begin in 1963 tot de laatste versie van de Porsche 911, het is allemaal te zien tijdens deze speciale 911 tentoonstelling in het museum.

Er zijn sinds de introductie van de Porsche 911 700.000 stuks geproduceerd. Het unieke ontwerp van de 911 maakt dit type Porsche tot een van de meest succesvolle door de jaren heen. Erg sportief, maar toch toegankelijk om er dagelijks mee te rijden. Ook voor woon-werk verkeer is dit een prima auto, waarmee je natuurlijk wel de nodige aandacht trekt. Elke van de tot nu toe 7 911 generaties heeft zijn eigen succesverhaal, er is geen enkele 911 generatie die geflopt is. Reden genoeg voor het Porsche museum om er een totale tentoonstelling aan te wijden. Er staat ook exclusieve 911 types opgesteld in Stuttgart, wat denk je van de Porsche 911 Carrera RS 2.7 “Safari” of de Porsche 911 GT3 RS Hybrid unieke open modellen van de 911 vind je er ook. Zo krijg je letterlijk een kijkje in een Porsche 911. Ook speciale aandacht is er voor diverse stuurwil uitvoeringen en diverse soorten velgen van de 911. Aan het einde van de tentoonstelling is het zelfs mogelijk om plaats te nemen in een 911. Een leuk dagje uit dus voor het hele gezin.

Speciaal voor deze “911 Identity”, zoals de 911 tentoonstelling officieel heet, heeft het Porsche museum de rondleidingen door een gids uitgebreid. Zo zie en hoor je dus echt alle ins en outs van de 911. Helaas kun je niet “zomaar” afreizen naar Stuttgart voor een rondleiding met gids. Hiervoor dien je, jezelf (en je familieleden) eerst aan te melden bij het Porsche museum. Aanmelden kan via info.museum@porsche.de. Normale toegang is wel zonder voorafgaande melding mogelijk. Je betaald voor een volwassene 8 euro entree. Kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis. Meer informatie over het Porsche museum in Stuttgart vind je via: www.porsche.com/museum. 1. 3 reacties op “Porsche museum besteed extra aandacht aan de 911.”

 2. Door Pim op feb 2, 2012 | Reply

  Had ik daar maar tijd voor! 🙁

 3. Door Rick op feb 2, 2012 | Reply

  Voor sommige dingen moet je tijd maken 😆 toch?

 4. Door Pim op feb 2, 2012 | Reply

  Misschien heb je wel gelijk inderdaad.
  Toch nog maar eens even over nadenken! 8)

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.