Koplamp problemen Cayenne – Porsche roept Cayenne terug.

porsche cayenne koplamp problemen
Porsche roept wereldwijd 102.000 Cayenne uitvoeringen terug in verband met het mogelijk los raken van de koplamp.

Wereldwijd gaat dit natuurlijk om grote aantallen, in Nederland ligt het aantal auto's rond de 805 auto's waarbij er een risico ontstaat dat de koplamp los komt. Het gaat hierbij om modellen die zijn geproduceerd tussen maart 2011 en januari 2012. Hele recente modellen dus. De auto's kunnen terug naar de dealer, die op zijn beurt er voor zorgt dat de koplampen beter worden bevestigd. Hierdoor llop je in ieder geval niet meer het risico dat de lichtunit los komt te liggen in de koplamp. Beetje slordig een Cayenne met een "scheel oog".

Autonews.com schreef er ook een artikel over. Zij geven aan dat het mogelijk probleem zicht voordoet als een bestuurder van de Cayenne heel hard remt of heel hard wegrijdt. Laat dat nou net niet aan de orde zijn als je een Cayenne bezit... Op het totaal aantal "probleem" auto's (dus op de 102.000 auto's) is het probleem nu 107 keer voorgekomen. In 39 gevallen kwam alleen de lamp los en in 68 gevallen raakte de gehele koplamp los. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan en zullen zich ook niet voordoen, omdat Porsche er nu wereldwijd aandacht aan geeft.

In Nederland zullen de getroffen Cayenne rijders een brief ontvangen waarin vermeld zal worden waar het risico verholpen kan worden. Alle Porsche dealers herstellen dit kosteloos en uiteraard met de Porsche kwaliteit.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.