Porsche 911 Carrera 2012 wint Red Dot Award in de categorie “product design 2012”.

porsche 911 carrera wint red dot award

Prestigieuze Red Dot Award in de categorie Product Design 2012 is in de wacht gesleept door de Porsche 911 Carrera. Gekozen door een dertig koppige jury bestaand uit experts uit de gehele wereld heeft dit bepaald.

Volgens de design jury is Porsche er met het design van de 911 Carrera in geslaagd om “innovatie met traditie en kracht met elegantie” samen te laten gaan. Een kracht die alleen Porsche kan laten ontstaan volgens de jury. Het was ook niet zo dat er heel weinig tegenstanders waren, integendeel er deden meer dan 4.500 productontwerpen mee die waren ingezonden uit 58 landen. Een behoorlijke prestatie om je daar dan als gevestigd merk bovenuit te laten komen.

Met het designteam onder aansturing van hoofdontwerper Michael Mauer is Porsche er in geslaagd om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het succes van de 911. En dan te bedenken dat de 911 al een geschiedenis heeft van 50 jaren. Het complete design van de 911 is meer dan alleen een zeer fraai voorkomen. Diverse essentiële afwerkingen en details maken de 911 tot een waar pronkstuk. Zo is daar bijvoorbeeld de schuin aflopende daklijn, het lange en lage silhouet van de 911, de luchtinlaat in plaats van een grille, de naar onder smaller wordende achterruit, de geprononceerde schouderlijn, de zichtbare uitlaten en uiteraard het contactslot dat in een Porsche altijd aan de linkerkant van het stuur zit. De 100 millimeter langere wielbasis en het feit dat het nieuwe model lager is, in combinatie met de wielen – met een diameter van tot wel 20 inch – onderstrepen het atletische uiterlijk van de 911. De bestuurder wordt nog meer in de cockpit geïntegreerd door de oplopende middenconsole en de hoog geplaatste versnellingspook. Naar goed voorbeeld uit de autosport is die zo dicht mogelijk bij het stuur geplaatst. Met de nieuwe 911 Carrera demonstreert Porsche opnieuw dat een goed ontwerp méér is dan een fraai uiterlijk en uitstekende functionaliteit.

Wil je meer informatie over Red Dot, kijk dan vooral eens op de website van Red Dot.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.