Wel of geen Porsche voor iedereen?

porsche 551 - een boxster voor iedereen.

We hebben er al eerder over geschreven, het mogelijke instapmodel van Porsche. Deze versie zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn en dus betaalbaar worden, maar komt deze instap versie er ook?

Speculatie over nieuwe Porsche modellen, het gebeurt nogal eens. Afgelopen januari nog gaf Porsche topman Mueller aan dat er geen instap model van de Porsche Boxster gemaakt zou worden. Mogelijk zou dit pas kunnen bij nieuwe generatie Porsche rijders, die minder emotionele waarde hechten aan de exclusiviteit van Porsche.

Toch lijkt het er op dat die generatie eerder voor handen is dan verwacht… Nu geeft Mueller aan dat er toch een instap model Porsche geproduceerd gaat worden. Wanneer deze Porsche in productie gaat is nu de vraag. Er zijn namelijk nog wat Porsche modellen die eerst geproduceerd gaan worden. Als je dan bedenkt dat het 3 jaren duurt voordat een eerste versie de fabriek verlaat, nadat Porsche ingestemd heeft met de productie dan zitten we inmiddels al in 2015. Er komt dus een Porsche for the many, dat wordt ook bevestigd door Automobilemag. Zij hebben van Porsche insiders vernomen dat de Porsche met de naam Porsche 551 of Mimo  ontwikkeling nog steeds door gaat.

Voorlopig gaan er eerst nog diverse Porsche 911 versies in productie, de facelift van de Panamera wordt ook nog geproduceerd en dan verschijnt eerst nog de Porsche Macan uit de Porsche fabriek. Daarnaast is men bij Porsche druk met de nieuwe Porsche Spyder 918 en de Porsche 960, de nieuwe superwagen van het Duitse merk. Maar daarna… Wie weet!Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.