Een jaar vol actie voor de racelegenden van het Porsche Museum

02_Porsche_rijdende_museum
Ook dit jaar neemt het Porsche Museum weer deel aan de meest prestigieuze auto-evenementen ter wereld. Het doet dat met zijn raceauto’s die de succesvolle sportgeschiedenis van het merk illustreren. De belangrijkste evenementen voor klassieke auto’s waarop Porsches ‘rijdende museum’ aanwezig is, zijn het Goodwood Festival of Speed en de Mille Miglia.

Het Porsche Museum neemt van 15 tot en met 18 mei met een indrukwekkende afvaardiging deel aan de legendarische Mille Miglia. Aan de start van de beroemde rally verschijnen een 550 Spyder, twee 356 Coupés en een 356 Speedster. De coureurs zijn onder anderen Wolfgang Porsche, voorzitter van de Raad van Toezicht van Porsche, en racelegende Jacky Ickx. De rally is een echte uitdaging: de coureurs moeten een nieuwe route van 1.750 km lengte in vier dagen afleggen. De route voert door gebieden met zeer uiteenlopende (weers)omstandigheden.

Paul Pietsch Klassik
Op 6 en 7 juli neemt het Porsche Museum met zijn klassieke raceauto’s deel aan de traditionele Paul Pietsch Klassik. Tweevoudig rally wereldkampioen Walter Röhrl en Hans-Joachim Stuck, winnaar van de 24-uursrace van Le Mans en DTM-kampioen, rijden met een 911 Carrera 2.7 RS en een 911 Speedster door het zuidwesten van Duitsland.

Goodwood Festival of Speed
Het Goodwood Festival of Speed zonder Porsche is ondenkbaar. Het jaarlijkse evenement vindt al sinds 1993 plaats op het landgoed van Lord March in West Sussex en is wereldwijd het grootste in zijn soort. Het Festival staat dit jaar op de kalender voor 26 tot en met 29 juni en het thema is ‘Turbo’. Daarom komt Porsche dit jaar met een Porsche 959 Groep B-auto, een 964 Turbo, een 993 Turbo en een Porsche 935 – ook wel bekend als ‘Baby’, vanwege zijn kleine 1,4-liter turbomotor.
Het publiek kan dit jaar ook genieten van de bijzondere Porsche 917 KH, de eerste Porsche die de 24-uursrace van Le Mans won, en de Porsche 917/30, die speciaal voor CanAm-races werd ontwikkeld.

Le Mans Classic
Om te vieren dat Porsche dit jaar terugkeert in de roemruchte 24-uursrace van Le Mans met de 919 Hybrid, neemt het Porsche Museum een aantal klassieke raceauto’s mee naar de Le Mans Classic. Dit evenement vindt plaats van 4 tot en met 6 juli. Het Porsche Museum neemt de 911 Carrera RSR Targa Florio, de Porsche 935/77 Groep 5-raceauto, een 911 Turbo Cabriolet en een 911 Turbo 3.0 mee naar Frankrijk.

Ennstal Classic
Van 10 tot en met 12 juli verschijnt het Porsche Museum met een aantal legendarische auto’s aan de start van de Ennstal Classic, die dit jaar Porsche als hoofdthema heeft. Met een heuvelklim als proloog, diverse ritten door het Tauern-gebergte en de Chopard Grand Prix van Gröbming in het centrum van die stad is het driedaagse klassiekerevenement een feest voor zowel deelnemers als toeschouwers. Behalve een aantal Porsches 356, waarvan één bereden door Wolfgang Porsche, neemt ook een 911 2.2 Targa deel. Het publiek kan de stuurmanskunsten bewonderen van oud-coureurs Walter Röhrl in een 718 WRS en Jacky Ickx in de legendarische 550 A Spyder. Huidige Porsche-coureur Marc Lieb neemt plaats in een GT1 uit 1998.

Schloss Bensberg Classic, Pebble Beach en Sachsen Classic
Een aantal klassieke Porsches van het Porsche Museum komt ook in actie tijdens de zesde Schloss Bensberg Classic. Dit evenement met als uitvalsbasis Grandhotel Schloss Bensberg in Bergisch Gladbach, vindt plaats van 18 tot en met 20 juli.
Van 14 tot en met 17 augustus schittert een aantal Porsches tijdens het prestigieuze concours d’élégance van Pebble Beach in Californië.
Van 21 tot en met 24 augustus brengt het Porsche Museum een 356 Speedster, een 911 Targa en een 911 Turbo aan de start van de Sachsen Classic in de Duitse deelstaat Saksen. Dit is een rally van 610 kilometer lengte die van Zwickau naar Chemnitz in de regio Vogtland voert.

Met het concept van het ‘rijdende museum’ benadert Porsche zijn erfgoed op een geheel eigen wijze. Praktisch alle museumstukken zijn in dermate goede conditie dat ze kunnen doen waarvoor ze zijn gebouwd: rijden. De specialisten van het Porsche Museum houden de auto’s voor, tijdens en na elke inzet in topconditie. Het zijn immers rijdende ambassadeurs van de geschiedenis van Porsche. Anders dan bijna alle andere musea staat het Porsche Museum voor afwisseling en levendigheid. In plaats van een conventionele, statische expositie is het Porsche Museum in Zuffenhausen een voortdurend veranderende omgeving.

Meer details zijn online beschikbaar op www.porsche.com/museum.

03_Porsche_rijdende_museum

04_Porsche_rijdende_museum

01_Porsche_rijdende_museum



Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.