Vernieuwd: Porsche 911 GT3 R Hybrid 2.0

gt3rhy2

Porsche heeft aangekondigd weer mee te doen aan de 24-uurs race van de Nurburgring met de Porsche 911 GT3 R Hybrid. Het gaat om een verbeterde versie van de auto van vorig jaar. Porsche noemt deze auto de Version 2.0 alsof het om een computerprogramma gaat. Dit vernieuwde model heeft een benzine-motor met 470 pk en twee elektro-motoren die een gezamenlijk vermogen leveren van 204 pk, hetgeen 41 pk meer is dan de voorgaande auto. De benzine-motor drijft de achterwielen aan, terwijl de elektro-motoren de voorwielen aandrijven. Door deze setup kan de auto per moment zo een extra 200 pk loslaten, hetgeen zijn nut zal bewijzen tijdens het inhalen.

Daarnaast is de auto ook nog aërodynamisch onder de loep genomen, waardoor er een verbeterd pakket is ontwikkeld. Het is gelukt om zo het brandstofverbruik te verminderen, hetgeen belangrijk is in lange-afstand-races. Tijdens deze races kan er veel tijdswinst geboekt worden door één of meer pitstops minder te maken dan de concurrentie.

Ook is de auto op dieet geweest en weegt nu nog 1300 kg, zo een 50 kg lichter dan zijn voorganger.

In de auto zelf zijn ook nog veranderingen uitgevoerd. De bedieningen op het stuur zijn opnieuw gepositioneerd, zodat de coureur ze makkelijker kan bedienen, zonder zijn ogen van het circuit af te houden.

Hartmut Kristen, hoofd van Porsche Motorsport zegt over deze auto: “Het doel van ons werk was om de auto efficiënter te maken. Dit betekende dat we de ronde-tijden gelijk wilden houden in vergelijking tot de race van 2010, maar hierbij minder energie wilden verbruiken, hetgeen leidt tot minder brandstofverbruik. Op deze manier draagt onze kennis ook bij aan de ontwikkeling van hybride sport-auto’s voor de openbare weg.”

gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2
gt3rhy2-2Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.