Meer specificaties nieuwe generatie Porsche 911 bekend

991-cad

(UPDATE – 11.00 uur) Op het Teamspeed forum kwamen we een interessante post tegen met nieuwe informatie over de nieuwe generatie Porsche 911. De informatie komt van een journalist genaamd Juergen Zoellter, welke naar Zuid-Afrika zou zijn gestuurd om daar mee te rijden met Porsche’s testteam.

Een van de meest opvallende dingen aan de 991 zijn z’n afmetingen. Zo neemt de totale lengte toe met 5,6 centimeter en neemt de wielbasis in totaal 10,2 centimeter toe. Dit is om meer ruimte te creĆ«ren voor de hybride aandrijflijn.

De basis Carrera zal zijn motor gaan delen met de Boxster S. Dit wordt een 3,4 liter 6-cilinder boxer motor met 350 pk. De Carrera S krijgt daarentegen een 3,8 liter blok die 400 pk levert. Beide versies zullen worden aangeboden met een handgeschakelde 7-bak (nee, geen spelfout) en met de optionele PDK-versnellingsbak die eveneens 7 verzetten heeft. Launch Control wordt leverbaar i.c.m. beide versnellingsbakken.

Porsche claimt een 0 naar 100 km/u tijd van 4,5 seconden voor de Carrera S, hetzelfde als het huidige model, en een topsnelheid van 300 km/u. Deze cijfers lijken nogal behouden, aangezien de nieuwe 911 ook nog eens 25 kilogram lichter is dan zijn voorganger.

Andere nieuwe features zijn een brandstofbesparing van ongeveer 12-15%, een volledig schuifdak, standaard 19″ inch velgen voor de Carrera, en standaard 20″ inch velgen voor de Carrera S (optioneel op de Carrera).

Porsche zegt dat de 991 Carrera een rondje Nurburgring aflegt in 8:04 min en dat de Carrera S hetzelfde rondje doet in 7:50 min. In september kunnen we de nieuwe 911 verwachten.

Hieronder nog enkele foto’s waaronder eentje van het interieur, wat erg is afgeleid van het dashboard uit de Cayenne en Panamera. Zie hier meer foto’s van de 991 testsessies.
991int

991-cad
991-cad
991-cad  1. 1 reactie op “Meer specificaties nieuwe generatie Porsche 911 bekend”

  2. Door ron op jun 30, 2011 | Reply

    Vraag me af hoe launch control in combinatie met een handgeschakelde bak werkt?? šŸ˜•

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.