Porsches overspoelen Naarden-Vesting

petit-grand-prix-preview

Gisteren vond in Naarden-Vesting voor de derde keer de Petit Grand Prix de Naarden-Vesting plaats (in de volksmond bekend als de Petit Mille Miglia), een treffen van allerhande klassieke automobielen van de afgelopen decennia. Porsche had zich dit jaar als hoofdsponsor aan het evenement verbonden.

Porsche zou Porsche niet zijn, als zij deze sponsorverbintenis niet aangreep om er een groot feest van te maken. Zo werden alle leden van Nederlands Porsche clubs en Porsche Insider uitgenodigd als VIP met bijbehorende “royal treatment”. Naar verluidt meer dan 1.100 Porsche rijders maakten dankbaar gebruik van deze uitnodiging, wat maakte dat de straten van het kleine vestingstadje werden overspoeld door schitterende 356’s, 911’s en diverse schaarsere modellen, waaronder twee 904 Carrera GTS’ (waarvan een gereden door Gijs van Lennep himself) en een heuse 550 Spyder.

Tegelijkertijd vond in de Grote Kerk in Naarden-Vesting de International Porsche Collectors Day plaats, een walhalla voor de Porsche-enthousiast op zoek naar posters, boeken, schaalmodellen en andere memorabilia. Diverse standhouders waren vanuit heel Europa op het evenement afgekomen, dat verder nog plaats bood aan diverse Porsche clubs, een tijdelijke winkel van de Porsche Design collectie en een podium met afwisselende activiteiten, waaronder een Porsche kennis quiz (waar uw verslaggever een niet onverdienstelijk resultaat wist te behalen).

De dag kende eigenlijk maar een smetje. Waar in Italië tijdens de “echte” Mille Miglia de politie de deelnemers aanmoedigt hun beste kunsten te vertonen, greep de Nederlandse politie de Petit Mille Miglia maar weer eens aan om het begrotingstekort van het kabinet op te vullen. Volgens diverse media werden vele tientallen bekeuringen uitgeschreven voor hardrijders en werd ook de snelheid van de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden. Dat mocht de pret echter niet drukken: voor de Porsche liefhebber bleef het een dag om niet te missen.

Zie de foto’s voor een korte sfeerimpressie.

[nggallery id=83] 1. 3 reacties op “Porsches overspoelen Naarden-Vesting”

 2. Door Barbara op sep 18, 2011 | Reply

  Eigenlijk vind ik dat de politie gelijk heeft: je moet je gewoon aan de snelheid houden, ook binnen de bebouwde kom en zeker in de binnenstad! Waarom zou er een uitzondering gemaakt worden voor een evenement. Doen ze niet bij de TT Assen dus nu ook niet. Gedraag je in het verkeer en je hoeft nooit bang te zijn voor een boete 8)

 3. Door Dennis op sep 18, 2011 | Reply

  Die Porsches van de rijkspolitie blijven mooi om te zien. Zou trouwens wel ironisch zijn als die ook zijn beboet voor te snel rijden… 😈

 4. Door Martin op sep 19, 2011 | Reply

  Sure, natuurlijk moet je je aan de wet houden. Maar wie koopt er nou een Porsche om altijd keurig 100 te rijden op de snelweg? (over woonwijken e.d. hoor je mij niet) De politie weet dat natuurlijk ook en houdt juist op zo’n dag verscherpte controles. Dat vind ik jammer.

  Dat geldt temeer voor de deelnemers: die rijden op een afgesloten circuit, waarvoor tevens op lange delen gold dat er niet of nauwelijks mensen stonden (alleen rond de Marktstraat was het écht druk). Waarom je dan daarvan de snelheid moet “laseren” begrijp ik echt niet.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.