Officieel: Porsche 911 Carrera 4 GTS (Update)

c4-gts

Porsche heeft zojuist details en foto’s vrijgegeven van de 911 Carrera 4 GTS. Exact hetzelfde als de reguliere 911 GTS, maar dan met vierwielaandrijving.

De Porsche 911 Carrera 4 GTS combineert uitzonderlijk dynamische rijeigenschappen en een sportieve uitrusting met een vermogen van 408 pk. Daarmee levert de 3,8-liter motor 23 pk meer vermogen dan de huidige 911 Carrera S en wordt het gat met de 435 pk sterke Porsche 911 GT3 significant verkleind. De nieuwe Porsche 911 Carrera 4 GTS leverbaar als coupé en als cabriolet.

Een goed voorbeeld van Porsche Intelligent Performance, waarbij meer vermogen samengaat met minder verbruik, is dat het brandstofverbruik van de Carrera 4 GTS op vrijwel hetzelfde niveau ligt als bij de Carrera 4S. Ook is de sportieve standaarduitrusting een opvallend kenmerk van de Carrera 4 GTS, wat zorgt voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

c4-gts
c4-gts

Door de combinatie van een grotere spoorbreedte met de 44 mm bredere carrosserie van de Carrera 4 en de vierwielaandrijving, neemt de nieuwe Porsche 911 Carrera GTS een unieke positie in binnen de Carrera-reeks. Afgezien daarvan zijn er nog andere details waarmee de Carrera GTS zich optisch en technisch van de rest van het programma onderscheidt. Zo staat de Carrera 4 GTS op RS Spyder-velgen van 19 inch met centrale wielmoer, in hoogglans uitgevoerde velgranden en 305/30 R19-banden achter. Andere uiterlijke kenmerken zijn de SportDesign-voorspoiler met zwarte spoilerrand, de geprononceerde sideskirts en het Carrera GTS-logo op de portieren en de achterklep. Het logo is, afhankelijk van de carrosseriekleur, uitgevoerd in zwart of zilverkleur.

In het sportieve interieur van de Porsche 911 Carrera 4 GTS is het middelste gedeelte van de sportstoelen afgewerkt in zwart Alcantara. Zwart voert ook in de rest van het interieur de boventoon. Het hoogwaardige Alcantara is tevens gebruikt op plaatsen waar de bestuurder en de passagier direct contact hebben met de auto, zoals op de rand van het driespaaks sportstuurwiel, de versnellingspook en de handrem.

c4-gts
c4-gts

Extra aandacht is besteed aan de vullingsgraad van de 3,8-liter boxermotor met zes cilinders, die een vermogen levert van 408 pk. In het speciaal ontwikkelde inlaatspruitstuk zijn bijvoorbeeld zes vacuümgestuurde kleppen aangebracht om het koppel en het vermogen van de motor te kunnen afstemmen op de rijomstandigheden. Dit is een belangrijk verschil met de krachtbron van de Carrera (4)S, waar in het inlaatspruitstuk één klep is aangebracht. Door deze technische aanpassing is het maximale koppel van 420 Nm al beschikbaar bij 4.200 t.p.m., terwijl de Carrera S bij 4.400 t.p.m. zijn maximale trekkracht ontwikkelt. Eveneens nieuw voor de Carrera 4 GTS is het sportuitlaatsysteem met twee dubbele uitlaateinden, die fraai contrasteren met de zwarte onderzijde van de achterspoiler.

c4-gts
c4-gts

De Carrera 4 GTS wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is ook de zeventraps PDK verkrijgbaar. Vergeleken met de Carrera S neemt de topsnelheid van de Carrera 4 GTS met handgeschakelde transmissie met 4 km/uur toe tot 306 km/uur. De acceleratie van 0 tot 100 km/uur verloopt 0,2 seconde sneller en komt daarmee op 4,4 seconden voor de Carrera GTS Coupé met PDK en het Sport Chrono Pakket Plus.

UPDATENederlandse prijs bekend – De Porsche 911 Carrera 4 GTS Coupé is leverbaar vanaf 150.200 euro en de prijs van de Cabriolet bedraagt 162.700 euro. Beide varianten kunnen we in juli bij de dealers verwachten.

c4-gts

video:


  1. 2 reacties op “Officieel: Porsche 911 Carrera 4 GTS (Update)”

  2. Door Bart op mei 13, 2011 | Reply

    Too much Porsche.. Blijft natuurlijk wel een mooie bak, maar er zijn nu gewoon TEveel 997 modellen..

  3. Door leo op mei 13, 2011 | Reply

    Ik wacht op de 997 TARGA 4 GTS !

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.