Cayenne

De Porsche Cayenne is omstreden en geliefd tegelijk. Als een rasechte SUV met stoer uiterlijk geboren in 2003 en is sindsdien een succes voor vele Porsche dealers. Een spartaanse uitgevoerde terreinwagen kun je het niet noemen. Er zit bijzonder veel luxe in deze auto en is qua design een schot in de roos.

Verkoopcijfers onderstrepen het doorlopende succes van deze bijzonder sportieve SUV. En wie tegenwoordig op de website van Porsche.com kijkt ziet dan ook diverse modellen en uitvoeringen. De Duitse autofabrikant uit Stuttgart heeft een indrukwekkend programma om de liefhebbers aan hem of haar trekken te laten komen. De Cayenne is verkrijgbaar met een benzine motor (natuurlijk ook met Turbo), een erg krachtige diesel of zelf een hybride versie.

Modellen
Cayenne
Cayenne Platinum Edition
Cayenne Diesel
Cayenne Diesel Platinum Edition
Cayenne S
Cayenne S Diesel
Cayenne S Hybrid
Cayenne GTS
Cayenne Turbo
Cayenne Turbo S

Ooit is de Cayenne minachtend een dure PC hooft tractor genoemd maar dat zal uit jaloezie geweest zijn. De huidige modellen hebben flink aan kostenbesparingen duurzaamheid gewonnen maar het blijft een auto die niet voor iedereen is weggelegd. Een superieure wegligging gecombineerd met bijzonder design en veel luxe maar deze Porsche een winnaar.

Wat vindt jij van deze auto?

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.