Porsche als kunst

Screen Shot 2015-09-18 at 21.50.45

Auto kunst wordt vaak gezien als een mooie tekening of een schilderij van een auto. Knap gedaan maar is dat kunst? Om die vraag te beantwoorden interviewt Marcel Haan, oprichter van CarArtSpot wekelijks een kunstenaar om zijn of haar verhaal te horen.

Passie
Waar komt hun passie voor auto’s vandaan en welke emotie willen ze overbrengen aan het publiek? Met de site CarArtSpot willen ze kunstenaars stimuleren om auto kunst te blijven maken en helpen om meer aandacht te krijgen voor hun werk.

Kunstenaars
De variatie onder de kunstenaars is enorm. Zo maakt Randy Grubb, bekend van Jay Leno zijn tankcar, een statement over de functie en het ontwerp van de auto. Camilo Pardo, ontwerper van de Ford GT, wil juist de snelheid vastleggen. En Paul Chenard noemt zichzelf een geschiedskundige die de race verhalen van vroeger vertelt in zijn tekeningen.

Het antwoord op de vraag of auto kunst kunst is daarmee beantwoord “zeker weten”. Nu nog de kunst wereld overtuigen van deze parels onder de auto kunst. Ondertussen genieten wij alvast van al dat moois op CarArtSpot.

Ben je benieuwd kijk dan eens rustig verder op de website CarArtSpot.

Screen Shot 2015-09-18 at 21.52.09

Screen Shot 2015-09-18 at 21.55.30Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.