Bevestigd: Volgende generatie Porsche 911 krijgt KERS

991-ring

Het is bevestigd dat alle varianten van de volgende generatie Porsche 911 het zogeheten KERS systeem krijgen, oftewel Kinect Energy Recovery System.

KERS zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen wordt in een vliegwiel, die tussen de motor en de versnellingsbak wordt geplaatst. Dat verklaart overigens de langere wielbasis van de volgende generatie 911.

De opgeslagen energie kan de bestuurder d.m.v. een druk op de knop vrij laten komen, waardoor de auto een extra boost krijgt. Dit systeem kennen we vanuit de Porsche GT3 R Hybrid raceauto. Je kunt het zien als een soort lachgas-injectie zoals je wellicht kent uit de film The Fast and the Furious.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.