Nederlandse zege in Duitse Porsche Carrera Cup

5juni-cup

Dit weekend werd de derde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup verreden in Oostenrijk op de onlangs heropende Red Bull Ring. De race kende een Nederlands succes. Niet Jeroen Bleekemolen, maar Jaap van Lagen wist de overwinning te behalen.

Na zijn goede kwalificatie op zaterdag waardoor hij van pole kon vertrekken, wist hij met een goede start de eerste plaats tot aan de finish te behouden. Dit is de allereerste zege voor Jaap van Lagen in de Duitse Porsche Carrera Cup, waar hij pas in een laat stadium een zitje voor dit seizoen wist te bemachtigen bij Land Motorsport.

Jeroen Bleekemolen viel net buiten het podium. Hij wist zijn vierde startplaats niet te verbeteren, ondanks een spannende strijd met zijn teammaat Sean Edwards, die op de derde plaats eindigde. De tweede plaats was voor Nick Tandy. Hij loopt hierdoor in de tussenstand uit op Jeroen Bleekemolen. De eerste vier van deze race staan in de tussenstand ook op de eerste vier plaatsen. Het belooft een spannend seizoen te worden, waarbij twee Nederlanders genoeg talent en kansen hebben om een hoofdrol te spelen.

Na drie van de negen races is de tussenstand:

1. Nick Tandy, 54 punten
2. Jeroen Bleekemolen, 48 punten
3. Sean Edwards, 44 punten
4. Jaap van Lagen, 39 punten

5juni-cupJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.