Exclusieve 911: de Porsche 911 Sport Classic

911-sport-classic

Porsche komt met een speciale exclusieve versie van de 911 die veel features heeft van de vroegere 911’s. Sport Classic heet ‘ie, en exclusief is hij zeker; er worden slechts 250 stuks van gemaakt.

911-sport-classic

Wat is er allemaal speciaal aan? Hij is een stuk breder geworden dan de reguliere 911, namelijk 44 milimeter. Zo is er het Double-dome dak, dat we nog kennen van vroegere modellen. Ook de velgen hebben wat weg van vroeger, deze zijn uitgevoerd in het welbekende Fuchs design. Nog een referentie naar vroeger is de duck-tale spoiler aan de achterzijde. Het vermogen is ook anders, waar de normale 911 Carrera S er 385pk heeft krijgt deze Sport Classis maarliefst 408pk. Standaard is hij gelukkig uitgevoerd met PCCB (Porsche Carbon Ceremic Brakes).

911-sport-classic

De prijs van de Sport Classic bedraagt € 169.300, dit is echter ex. belastingen. Hij zal zijn debuut maken tijdens de IAA in Frankfurt.

911-sport-classicJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.