Porsche Boxster Spyder losgelaten

boxster-spyder

Porsche komt met een nieuwe topversie van de Boxster, een lichtgewicht roadster genaamd Spyder.

Met een gewicht van slechts 1.275 kg is de Boxster Spyder het lichtste model van het gehele scala van Porsche’s. Het nieuwe model komt op de markt in februari 2010 als de derde versie van de Boxster, hij wordt gepositioneerd boven de Boxster en de Boxster S.

boxster-spyder
boxster-spyder

Aanzienlijk minder gewicht dan de Boxster S, een lager zwaartepunt en een volledig nieuw sportonderstel geeft de Boxster Spyder de juiste rijeigenschappen als duidelijk gevolg van de unieke look van de auto.

De Boxster Spyder beschikt over een 3,4 liter zescilinder middenmotor met Direct Fuel Injection. Hij levert hiermee 320 pk, dat is 10 pk meer dan de Boxster S.

boxster-spyder

Als de Spyder is uitgerust met PDK en het Sport Chrono Pakket kan hij, met behulp van Launch Control, accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,8 seconden. Met PDK is het brandstofverbruik slechts 9,3 liter op 100 kilometer. De topsnelheid bedraagt 267 km/h.

Marktintroductie van de nieuwe Porsche Boxster Spyder zal wereldwijd starten in februari 2010. De basis prijs in de Euro-landen is 53.100 Euro. In Nederland zal de Spyder inclusief alle belastingen uitkomen op ongeveer 85.000 Euro. De Spyder zal zijn introductie krijgen in Los Angeles.

boxster-spyder

video:


  1. 2 reacties op “Porsche Boxster Spyder losgelaten”

  2. Door Patrick op nov 6, 2009 | Reply

    Ziet er heel vet uit, mooi met die rondingen achter de zitplaatsen.

  3. Door mc959 op nov 6, 2009 | Reply

    Deze in het zilver, met de zwarte 19 duims Fuchs velgen die op de Carrera SC staan,
    perfect….

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.