De Porsche 918 wordt definitief in productie genomen!

918def

Porsche heeft vandaag officieel bevestigd dat de 918 hybride supercar in productie zal worden genomen. De 918 wordt de opvolger van de legendarische Porsche Carrera GT en is daarmee niet alleen het vlaggenschip van de volledige Porsche-modellenlijn, maar ook de ultieme show case van Porsche op het gebied van hybride technologie.

Er zijn blijkbaar genoeg serieuze klanten voor de 918 Spyder die afgelopen maart schitterde op de autoshow in Genève, volgens Porsche inmiddels al meer dan 2000. De hybride supercar heeft een uitstoot van slechts 70 gram per kilometer maar ondanks dat sprint hij naar de 100 km/u in 3.2 seconden en haalt hij een topsnelheid van ruim 315 km/u. Dit komt niet alleen door z’n grote vermogen, maar ook vanwege het feit dat de auto relatief licht is, namelijk 1.490 kg.

De 918 wordt uitgerust met een 500 pk sterke V8 die wordt bijgestaan door enkele elektromotoren die samen nog eens een extra vermogen leveren van 218 pk. De voorwielen worden aangedreven door deze elektromotoren terwijl de achterwielen het druk hebben met de sterke V8. Vierwielaandrijving dus voor de 918 Spyder.

De prijs van de 918 Spyder zal € 500.000 euro gaan bedragen, dit is weliswaar zonder belastingen maar door de gunstige CO2-uitstoot hoeven klanten zich niet druk te maken over BPM en dat soort zaken. Wanneer we de definitieve versie van de 918 op de openbare kunnen verwachten is nog onbekend.

Bekijk hieronder nog enkele foto’s die onlangs zijn genomen in de Porsche fotostudio.

918def
918def
918def
918def
918defJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.