Column: De ultieme jongensdroom: een Porsche 911!

ger-column.jpgAls mannen onder elkaar zijn en de stoere verhalen over tafel gaan komt al snel het onderwerp “jongensdroom” ter sprake. Echt een mannenonderwerp, “meisjesdroom” hoor je eigenlijk nooit. Inmiddels ben ik op een leeftijd dat je je jongensdroom wel moet gaan realiseren want anders komt het er nooit meer van. Dat zei mijn vrouw vorig jaar ook tegen mij. Ik werd toen 50 jaar, een leeftijdsgrens waar je doorgaans niet echt op zit te wachten.

Mijn lieve vrouw kende mijn jongensdroom: een echte 911. “Doe het nou”, zei ze “je wilt het al je hele leven”. En daarin had ze gelijk. Bij mij begon het toen ik een jaar of 12 was. Ik las veel stripboeken waaronder die van Rik Ringers. Een vlotte “Peter R. de Vries” die altijd dezelfde kleding droeg – hij had wel 10 grijs/zwart gespikkelde colberts in de kast hangen – en hij reed in een 911. Vanaf die tijd kocht ik elke nieuwe uitgave totdat de schrijver en tekenaar van de serie overleed. En het is mooi om te zien hoe Rik door de jaren heen niet veranderde van kleding maar wel van Porsche. De verhalen waren meestal flinterdun maar de tekeningen van de Porsches juist heel gedetailleerd.

Ik denk dat het bij mij uiteindelijk met Rik Ringers is ontstaan. Zeker in de beginjaren was een Porsche “in het wild” een zeldzaamheid die vele hoofden deed omdraaien. En ook dat hield mijn jongensdroom levend. Het werd een mooie 50ste verjaardag die nog een vervolg kreeg met de zoektocht die toen begon. Uren hebben wij op internet gezeten en ik heb zo’n beetje alle Porsches gezien die in de wereld werden aangeboden. Uiteindelijk zijn we dichtbij huis geslaagd. Op een zonnige zaterdagmorgen reden wij die kant uit voor de proefrit in mijn droom. Zo’n auto is als een meisje: liefde op het eerste gezicht. Ondanks dat er wel 15 verschillende Porsches stonden wist ik meteen: dit wordt hem. Toen de dealer de auto voorzichtig manoeuvrerend naar buiten reed keek ik bezorgd of hij niet per ongeluk een krasje veroorzaakte; in mijn gedachten was ik al eigenaar.

Het moment van die eerste rit staat bij mij in de top tien van mooiste momenten uit mijn leven en ik kan u verzekeren dat ik veel mooie momenten heb gekend. Deze auto was voor mij gebouwd! Wat een gevoel, wat een passie, wat een perfect stel vormden we samen.
De deal was daarna snel beklonken en in een roes verliet ik de garage. Nog tien nachtjes slapen en dan gaat het feest beginnen!

En zo zie je maar weer: dromen zijn niet altijd bedrog! 1. 4 reacties op “Column: De ultieme jongensdroom: een Porsche 911!”

 2. Door Lydia op mrt 3, 2009 | Reply

  Mhhhhh … onder welke steen kom je vandaan? 🙂 Of ben je nog nooit een echte vrouw tegen gekomen? Want geloof me: meisjesdromen zijn er wel zeker! Sommige meisjes verwerkelijken deze droom al véél eerder dan op hun vijftigste!

 3. Door Rad op mrt 3, 2009 | Reply

  Ach… ik weet uit ervaring dat er meer mannen dan meisjes zijn met deze droom, dus ik kan me de gedachtengang wel voorstellen.
  erg herkenbaar verhaal overigens… bij mij precies op mijn 40e gebeurd!!

 4. Door RenDo op mrt 3, 2009 | Reply

  Mooi verhaal, heel herkenbaar…en er zijn idd genoeg dames met dezelfde wens.
  Ik ben er eens één op een circuit tegengekomen en deze dame gaf iedere vent letterlijk het nakijken.
  Dat moment van de eerste rit, dat blijft ook mij voor altijd bij. En zo zijn er al vele momenten gevolgd!

 5. Door Nadine op aug 15, 2014 | Reply

  Rik Ringers reed regelmatig zijn Porshe in puin. Het is diverse keren gebeurt en het leek hem nooit te frustreren. Ik zou wel een willen weten hoe vaak dat in de reeks heeft plaatsgevonden.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.