10 vragen aan… Wim en zijn Cabrio

wim.jpg

Wim de Pundert uit Papendrecht houdt van Porsches, ook houd Wim van cabrio’s. Tel dit bij elkaar op en je krijgt Wim’s eerste Porsche, een 3.2 Cabriolet. Maar sinds kort is hij een stapje omhoog gegaan…


Wim is momenteel de trotse bezitter van een fraaie 993 Cabriolet.

Welk model Porsche heeft u en waarom juist dit model?

Sinds kort ben ik in het bezit van een 993. Dit model spreekt me erg aan, het heeft nog iets van de looks van de “oer”-911. Vanaf de 996 wordt dat een stuk minder. De 993 is ook de laatste luchtgekoelde en het geluid daarvan vind ik geweldig. De 993 is nog geen echte klassieker, rijdt als een moderne auto en zeker als je er wat meer mee wilt rijden is dat prettig, al is het Spartaanse van de 3.2 (die ik voorheen had) ook niet te versmaden.

Is het uw eerste Porsche?

Dit is mijn tweede Porsche. Voorheen had ik een zwarte 3.2 cabrio uit 1988. Het motorvermogen van de 911 en het open rijden in een cabrio sprak me erg aan. De 3.2 was een Amerikaanse uitvoering met mijlenteller en een katalysator. Door deze laatste voorziening was het motorvermogen wat lager (217 pk) ten opzichte van de Europese modellen. Nu ik in een 993 rijd met 274 pk is het verschil goed merkbaar. Het is moeilijk uit te leggen waarom ik Porsche rijd, het is meer een gevoel, maar de looks en het vermogen spelen daarin zeker een grote rol.

32.jpg

Waar komt de liefde voor Porsche vandaan?

Ook als kind was ik al een autogek. Lang heb ik alle automerken en types vanaf grote afstand kunnen herkennen. Toen ik als klein jongetje eens een keer een 356 gezien had was ik voorgoed verknocht aan het merk Porsche. Lange tijd was een 911 voor mij onbetaalbaar, maar nu de kinderen afgestudeerd zijn is dat binnen handbereik gekomen. Vijf jaar geleden had ik mijn eerste Porsche.
Mijn vader heeft lange tijd Kevers gereden, waarvan ik het geluid mooi vond. In de 911 vind ik daar nog wel iets van terug.

Gebruikt u uw Porsche dagelijks?

De Porsche rijd ik alleen maar voor mijn plezier. Ik woon vlak bij mijn werk, dus ik kan met de fiets gaan. Nu ik een 993 heb ben ik wel van plan wat meer te gaan rijden, ook als het weer wat minder goed is. De 3.2 had toch een behoorlijk hoge kilometer(mijlen)stand en was door de leeftijd wat vatbaarder voor roest. Op de 993 staat “pas” 118.000 km, alles is wat nieuwer, dus die kan ook wat meer op de weg komen. Met de 3.2 ben ik twee keer naar het zuiden gereden: één keer naar Zuid-Frankrijk en één keer naar Venetië. Beide ritten zijn probleemloos verlopen, dat geeft toch wel iets aan van de kwaliteit van ons merk.

Heeft uw naast de Porsche nog andere auto’s?

Mijn vrouw rijdt in een Daihatsu Sirion 2 Sport en die gebruiken we als daily driver.

993-achterkant.jpg

Wat is uw persoonlijke Porsche top 3?

Een 993 cabrio is al een paar jaar mijn wens geweest, dus die staat nog bovenaan. Daarnaast vind ik een 993 Targa ook erg mooi, maar daarmee mis je toch het cabriogevoel omdat je niet echt helemaal open kunt rijden. Een 993 4S is wat mij betreft ook een topper.

Wat is het gekste wat u met of in de Porsche heeft gedaan?

Het gekste, maar ook het leukste, was met open dak boven de 200 km/u op de Duitse Autobahn rijden. Dergelijke snelheden had ik zelf nog nooit met een auto gereden.
Ook een bijzondere ervaring was dat degene die de aankoopkeuring van de 993 gedaan heeft driftend de oprit van de snelweg opging terwijl ik ernaast zat.

993-interieur.jpg

Gebruikt u de Porsche waarvoor hij eigenlijk bedoeld is?

Af en toe rijd ik wel eens over de Duitse Autobahnen, maar ik ben er nog nooit mee op een circuit geweest. Ik weet dat een Porsche daarvoor bedoeld is, maar het doet me bijna zeer als ik zie hoe er daar mee gereden wordt.
Af en toe rijd ik wel mee met een rit van het Porscheforum.

Heeft u nog modificaties aan uw Porsche?

Mijn 993 is helemaal origineel en dat wil ik ook zo houden. Het vermogen is hoog genoeg voor mij.

993-zijkant.jpg

Porsche rijder voor het leven?

Voor zover de financiën en de gezondheid dat toe laten wel. De volgende (en dat is hopelijk nog heel ver weg) wordt misschien een scootmobiel,  zo mogelijk met handbak. Die zal ik dan wel laten chiptunen.

wim-in-32.jpgJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.