10 vragen aan… Olaf met z’n 993 4S en 911 RS

993-4s-front-olaf.jpg

Olaf van Geene rijdt rond in alweer zijn zesde Porsche, terwijl de zevende nog in aanbouw is.

De Schiedammer is een echte liefhebber van luchtgekoelde Porsches, dit is maar al te goed terug te zien in zijn Porsche geschiedenis…

Welk model Porsche heeft u en waarom juist dit model?

Ik heb een 993 Carrera 4S, gedeeltelijk vanwege mijn liefde voor luchtgekoelde motoren, maar daarnaast geen reden specifiek. Als je onderstaande antwoorden op de vragen leest, begrijp je misschien ook waarom.

Is het uw eerste Porsche?

Nee, dit is inmiddels mijn 6de Porsche. Mijn eerste Porsche was een 911 SC van 08-08-80, welke plaats mocht maken voor ‘n 964 Carrera 4 Cabrio. De Carrera 4 Cabrio heb ik zo’n 6 jaar gehad, maar die heeft in de tussentijd gezelschap gehad van 2x een 964 Coupe, een 944 racer en een Carrera 3.2.

993-4s-rear.jpg

Waar komt de liefde voor Porsche vandaan?

Mijn ouders hebben (helaas) geen invloed gehad op mijn interesse voor auto’s (en motoren) en delen deze passie dan ook niet.
Voor zover ik terug kan denken is de affectie voor Porsche er altijd al geweest. Na het halen van mijn autorijbewijs begonnen met VW Kevers en het idee om deze om te bouwen naar ‘n 911 (Covin-Body-Kit). Maar na snel rekenwerk tot de conclusie gekomen toch maar snel door te sparen.

Gebruikt u uw Porsche dagelijks?

Ik heb de 993 Carrera 4S voor dagelijks gebruik, maar moet eerlijk zeggen dat ik vanwege de beperkte bagage ruimte er ’n Duitse stationwagen naast heb. Deze Porsche is uitermate geschikt voor elk weer type, zeker gezien de constant actieve vierwielaandrijving.

Heeft uw naast de Porsche nog andere auto’s?

Ja, onder andere een model 1973 911 RS in aanbouw, en zoals eerder genoemd en degelijke Duitse Combi.

911rs.jpg

Wat is uw persoonlijke Porsche top 3?

Ik heb eigenlijk geen Top 3, er zijn zoveel mooie en fijn rijdende Porsches dat een top 3 voor mij moeilijk te maken is. Als ik meerdere top 3’s zou mogen maken, van klassiek, via semi klassiek en young-timer naar nieuw, dan kom ik er misschien wel uit.

Wat is het gekste wat u met of in de Porsche heeft gedaan?

’t Gekste – dat op dit blog vermeld mag worden – moet nog komen …
Een van de leukste dingen tot nu toe, met de 4S, was toch wel de Tour de Mille Virages. Dat is een toeristische rally, die afgelopen jaar door Duitsland, Zwitserland, Italie en Frankrijk ging.

944-racer.jpg

Gebruikt u de Porsche waarvoor hij eigenlijk bedoeld is?

Jazeker, ik gebruik de Porsche hoofdzakelijk om te rijden. En dan liever geen saaie autobahn, maar mooie bochtige wegen in de Ardennen, de Eiffel, Zwiterserse- Oostenrijkse- & Italiaanse- bergpassen. In Nederland wil ik nog weleens ’n circuitje of ’n paar tunneltjes trotseren.

Heeft u nog modificaties aan uw Porsche?

Ik heb geen modificaties, maar wel een verlanglijstje; ‘custom-made’ regelbare uitlaatdempers zoals bij het sound-systeem van een 996, 2S ‘niertjes’ in de achterspoiler en een upgrade van de motor naar X51 of misschien zelfs 4.0 liter.

Porsche rijder voor het leven?

Ik ben bang van wel, sinds ik Porsche ben gaan rijden heb ik ooit één maand zonder 911 gezeten…

993-4s-front.jpg 1. 2 reacties op “10 vragen aan… Olaf met z’n 993 4S en 911 RS”

 2. Door John op mrt 31, 2009 | Reply

  zozo, ben benieuwd naar het gekste wat je met een Porsche gaat doen….

  Heb wel is een malloot op hoge snelheid in Aachen in de kou met zijn kap open en in de avond al rijdend foto’s zien maken..

 3. Door Olaf op apr 1, 2009 | Reply

  HaHa! … dat was niet met de huidige Porsche … en bijna al vergeten 🙁

  … ging toen echt wel de begrenser in … maar moest en zou je (rechts) voorbij steken 🙂

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.