Column: Kan het nog gekker?

ger-column.jpgVanmorgen bij de koffie had ik tijd over. Al surfend op het web bezocht ik een aantal dagbladensites en keek daarbij met name naar de archieven. Dat is leuk! Als je naar de krant van een jaartje geleden kijkt is er van alles aan de hand behalve een crisis. Zeker bij Porsche was het alleen maar Champagne en kaviaar. Een megawinst van ruim 6 miljard euro en een record aantal nieuwe auto’s verkocht. Wat een weelde! En dan is het niet gek dat bij die resultaten de ego’s tot grote hoogte stijgen, ver voorbij de beurskoersen. Niets is dan meer te gek en alles is mogelijk. Laten we Volkswagen overnemen, bedachten ze bij Porsche. Zegt u maar hoeveel miljarden u wenst, meneer Volkswagen. Niet dat we nou zoveel gevoel bij uw merk hebben maar we moeten iets met ons geld doen, toch? Anders staat het maar op de bank. En veel investeren in innovatie hoeft niet want die mooie auto’s van ons verkopen toch wel…

Hoe anders is het een jaar later. Er wordt nog wat schamper gelachen over het plan van Porsche om VW over te nemen en Porsche staat aan de rand van de afgrond. De verliezen lopen op tot recordhoogte en er moet snel iets gebeuren om Porsche overeind te houden. Het laatste nieuws is dat een of andere olieboer uit Qatar zich heeft gemeld om onze trots over te nemen…

Van al die berichten word ik een beetje triest maar bovenal heel erg boos. Waar zijn de dikbetaalde directeuren die dit prachtige merk aan de rand van de afgrond hebben gebracht? Ik zie of hoor ze niet meer! Een beetje wrang dat ik laatst een boete kreeg voor te snel rijden. 6 kilometer te hard dus 21 euro betalen. Dat doe ik altijd meteen zodat ik niet steeds aan die onzin wordt herinnerd. Maar als ik niet zou betalen weten de vrienden van justitie mij op elke plek op deze aardkloot te vinden om die eurootjes te incasseren. Geen ontkomen aan. Maar als ik als dikbetaalde Porsche-directeur een prachtig merk verkwansel is er geen haan die er naar kraait. Onbegrijpelijk. Althans voor mij, maar daarom zit ik waarschijnlijk niet in de Porsche-top en een ander wel…Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.