Nieuwe magnetische engine mounts voor de 911 GT3

gt3-mk2

Magneto reologische (MR) vloeistof heeft bepaalde verbazingwekkende eigenschappen. Het kan in milisecondes veranderen van een vloeistof met lage viscositeit naar een stijve, bijna vaste substantie door toepassing van een magnetisch veld. Deze technologie gaat nu van schokdempers naar engine mounts en de eerste auto die hiermee uitgerust gaat worden is het 2010 model van de Porsche 911 GT3.

Waarom zo een geavanceerde technologie gebruiken in een relatief eenvoudig onderdeel als een engine mount ? Dit omdat het controleren van het geluid en de vibratie van de aandrijflijn de stabiliteit en de tractie kan verbeteren, vooral tijdens het op of juist van het gas af gaan.

Volgens Timothu Schlangen van Delphi zegt: “Autofabrikanten die nauw met Delphi samenwerken, zijn enthiousiast door de vele voordelen die MR Mounts kan geven en door de groeiende lijst van de verschillende mogelijkheden dat ze de prestaties, veiligheid kunnen verbeteren”.

We kunnen verwachten dat deze MR Mounts hun doorgang zullen vinden naar de rest van de auto-industrie, doordat ze door hogere produktie en beschikbaarheid goedkoper zullen worden. Maar sportwagens en luxe sedans zullen de eerste gebruikers worden. En zoals eerder vermeld: het 2010 model van de Porsche 911 GT3 als eerste.

bron: motorauthority


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.