100 miljoen euro voor CEO om Porsche te verlaten?

wiedeking-997mk2

Volgens de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung, zou Porsche’s CEO Wendelin Wiedeking 100 miljoen euro aangeboden kunnen worden om Porsche te verlaten en zo een fusie mogelijk te maken met Volkswagen.

Volgens de krant zou Wiedeking de laatste paar dagen bezoek hebben gehad van Porsche voorzitten Wolfgang Porsche, wat duidelijk zou maken dat plaats zou moeten maken.

Wiedeking is onder vuur komen te liggen door toe te staan dat de Porsche holding zich in gigantische schulden van meer dan 9 miljard euro heeft gestoken in een gefaalde poging om Volkswagen over te nemen. Hij is het ook niet eens met het plan van Ferdinand Piech, de voorzitter van Volkswagen en aandeelhouder van Porsche, om Volkswagen voor 50% aandeelhouder van Porsche te laten worden om zo de schulden van deze laatste te doen dalen.

Op donderdag heeft Wiedeking geen aanwijzingen gegeven dat hij het bedrijf zou kunnen verlaten, waar hij sinds 1993 aan het hoofd staat. Wiedeking heeft van een bijna bankroete Porsche, de meest winstgevende autop roducent gemaakt totdat de economische crisis toesloeg.

“Ik ben een gelukkige CEO en voel me goed in deze baan” vertelde hij tegen journalisten, toen hij in een Porsche Panamera aankwam bij het 100-jarig verjaardagfeest van Audi in Ingolstadt, Duitsland.

Wiedeking zei dat Porsche en Volkswagen een accoord zouden kunnen bereiken in de komende dagen. “Het ligt al op tafel” zei hij tegen Bloomberg Televisie.

Wiedekings rivaal Piech probeert een plan door te drukken waarbij Volkswagen een aandeel van 49,9% van Porsche zou kopen voor meer dan 4 miljard euro.

Porsche topman Uwe Hueck zei dat dit bod niet genoeg is voor de liquiditeiten van Porsche. Hueck zei dat de juiste prijs voor zo een aandeel tussen de 7 en 8 miljard euro ligt.

Hueck zei ook dat Wiedeking zijn baan zou behouden “zo lang als zijn contract het toelaat en dat is tot 2012”.

Wiedeking probeert een fusie met Volkswagen te vermijden door een deal te sluiten met de Golfstaat Qatar.

bron: autoweek.com


 1. 4 reacties op “100 miljoen euro voor CEO om Porsche te verlaten?”

 2. Door Jeroen-m op jul 17, 2009 | Reply

  Voor 100 Miljoen zou ik wel opstappen!

 3. Door Tjoop op jul 17, 2009 | Reply

  Wiedeking heeft zelf al genoeg centjes op de bank, ik denk dat hij veel te veel passie heeft voor Porsche om zich voor 100 mil. aan de kant te laten zetten…

 4. Door Barbara op jul 18, 2009 | Reply

  SAVE THE WIEDEKING!!! 😉

  ik denk ook niet dat ie gaat vertrekken. Hart ligt toch bij Porsche HE WILL NOT GIVE UP WITHOUT A FIGHT!!

 1. 1 Trackback(s)

 2. jul 21, 2009: Porsche-Blog.nl » Blog Archive » Fiscale gevolgen dreigen VW - Porsche deal

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.