Overname Porsche door VW wellicht eerder

porsche-vw-logosDe overname van sportwagenfabrikant Porsche door Volkswagen kan al volgend jaar een feit zijn, in plaats van 2011 zoals tot nu toe gemeld. Dat zegt financieel directeur Hans Dieter Pötsch van VW in Die Welt.

In een ‘zeer optimistisch scenario’ en indien economie en financiële markten gunstig zijn, kunnen de autobedrijven hun samengaan versnellen, aldus Pötsch. Hij zei verder dat Porsche dit jaar ‘zeer indrukwekkende’ resultaten uit gewone bedrijfsuitoefening zal laten zien.

Pötsch denkt dat de gecombineerde groep nog voor 2018 wereldmarktleider zal zijn. Het duo zal kosten snijden door gezamenlijke inkoop en logistiek, samenwerking in financiële diensten, gezamenlijke ontwikkeling en het gebruiken van meer dezelfde onderdelen in verschillende automodellen. (fd)Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.