Singer steekt oude 911 in nieuw jasje

singerdesign911

Singer Vehicle Design heeft onlangs een ‘nieuw’ prototype vrijgegeven, alhoewel, nieuw kun je het niet echt noemen. Het is meer een significante verbetering t.o.v. de donorauto’s van ongeveer 1970 tot 1980. Ze hebben die auto’s tot op het bod gestript om ze daarna weer (gedeeltelijk) aangepast weer op te bouwen. Dit alles doen ze met het motto: “A celebration of the golden air-cooled era of the world’s most important sports car.”

singerdesign911

De vintage 911 look is behouden gebleven, maar is desondanks genoeg aan veranderd zoals het versterken van het chassis, nieuwe actieve aerodynamica features en een rolkooi voor de veiligheid en stijfheid.

Onder de motorkap is ook het één en ander veranderd, zoals de motorinhoud die steeg naar 3,82 l en drijfstangen en de krukas die gemaakt zijn van titanium waardoor de motor eerder in toeren stijgt. Door deze aanpassingen stuurt de motor 425 pk naar de achterwielen via een GetragG50 versnellingsbak. De 0-100 wordt afgelegt in 3,9s en de topsnelheid zou 272 moeten zijn.

singerdesign911
singerdesign911

Onder de buitenkant, welke overigens geheel uit carbon vervaardigd is in de kleur “Racing Orange”, zit een Moton onderstel, Eibach coil-overs, en Smart Racing verstelbare stabilisatorstangen. De remmen met 4 aangrijpingspunten komen van de race-versie van de 930 en de velgen zijn de 3-delige Fuchs-velgen!

singerdesign911

De ruitenwissers zijn op de ‘993 positie’ geplaatst en de auto heeft bi-xenon koplampen. Binnenin vinden we een iPod-aansluiting, navigatie en een entertainmentsysteem met bluetooth en satelietradio.

Volgens de mannen van Singer is het een combinatie tussen een 1967 911S, 1973 RS en 1996 RS. De mannen van autoblog.com gaan er binnenkort mee rijden, we zijn dus benieuwd.

singerdesign911

bron: autoblog.com


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.