Uitgelicht: RUF

ruf

RUF Automobile GmbH is een bekende naam in de Porsche wereld echter ontstaat er nogal eens verwarring, veelal wordt er gedacht dat RUF een tuner is en je voelt hem natuurlijk al aankomen… RUF is een sportauto fabrikant, dit is omdat de Duitse overheid de auto waarbij zelfgemaakte onderdelen gebruikt ziet als een eigen automerk.

Voor RUF begon alles in 1939 toen Alois Ruf sr. een garagebedrijf begon “Auto RUF” in Pfaffenhausen, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Zijn zoon Alois Ruf jr., kreeg zijn liefde voor auto’s mee van zijn vader. In 1960 begon hij met het repareren en restaureren van Porsches vanuit het bedrijf van zijn vader. Nadat zijn vader overleed in 1974, nam Alois jr. het bedrijf over.Een jaar later, in 1975, stonden de eerste RUF getunede Porsches in de showroom.

Het eerste RUF model maakte zijn debuut in 1977, een getunede versie van de Porsche 930 met een 3.3 liter motor. In 1978 werd deze gevolgd door RUF’s eerste niet-turbo-Porsche, een Porsche 911 met een 3.2 liter motor en 217 paardenkrachten.

Het automerk vestigde zich definitief met de RUF CTR (Groupe C Turbo RUF) ook wel bekend als de “Yellowbird” die op dat moment het wereldrecord van snelste productieauto vestigde. Later kwam ook de RUF CTR2 uit welke ook de titel werelds snelste productieauto mocht dragen.

In april 2007 bracht RUF de RUF CTR3 uit. Hiermee werd het 20-jarig bestaan van de originele CTR gevierd, maar ook de opening van de nieuwe fabriek in Bahrein.

Hieronder een aantal leuke video’s over de historie van RUF.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
bron: ruf-automobile.de


 1. 2 reacties op “Uitgelicht: RUF”

 2. Door SEF op nov 1, 2009 | Reply

  Leuk stuk
  Blijft mijn favoriete porsche tuner 8)

 3. Door Patrick op nov 5, 2009 | Reply

  Leuk stukje (tekst komt me bekend voor, volgens mij door mij vertaald uit de Engelse wikipedia en geplaatst op de Nederlandse wikipedia).

  Mooie video’s van een mooi ‘merk’.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.