Vooruitblik 2e ronde LMS Spa Francorchamps

lms

Met groot optimisme en een goede puntenvoorsprong op de andere merken, gaan de Porsche-courreurs naar de 1000 kilometer op het legendarische Grand Prix circuit Spa-Francorchamps in Belgie op 9 mei. Fabrieksrijders Marc Lieb (Duitsland) en Richard Lietz (Oostenrijk) rijden ronde twee van de Le Mans Series in hun 911 GT3 RSR, gerund door het Duitse Felbermayr-Proton team. Na hun succes bij de seizoen-opener in Le Castellet leiden deze rijders het courreursklassement in het uitstekend vertegenwoordigde GT2 klasse. Hun Felbermayr teamcollega’s Martin Ragginger (Oostenrijk), Christian Ried (Duitsland) en fabrieksrijder Patrick Long (VS) nemen tweede plaats in. Dankzij deze dubbele overwinning tijdens de eerste race van het seizoen houdt Porsche ook duidelijk het voortouw in de GT2 fabrikanten klassering.

Marc Lieb zegt: “Wij kunnen niet wachten om in Spa aan te komen”. “Reizen naar mijn favoriete circuit als leider in het puntenklassement maakt de verwachting nog groter. Vorig jaar vierden wij er de poleposition en de overwinning ñ en natuurlijk is dat precies ook ons doel deze keer. Maar de seizoenopener in Le Castellet onderstreept dat de concurrentie in de GT2 klasse heftiger is geworden.” Richard Lietz voegt toe: “zonder twijfel zal de race in Spa opnieuw veeleisend zijn, maar de 911 GT3 RSR is de ideale auto voor de achtbaan in de Ardennen. Het feit dat wij een één-twee tijdens de eerste race hebben behaald en dubbele punten hebben verdiend, is een grote stap op weg naar het verdedigen van de titel”.

Optimisme heerst ook bij de 911 GT3 RSR zusterauto van het Felbermayr-Protonteam,want na teameigenaar Christian Ried, behaalden ook voormalig Porsche Junior-rijder Martin Ragginger en Patrick Long een podium bij de eerste wedstrijd. “Ik heb veel respect voor het heuvelachtige circuit in België met de verschrikkelijke snelle bochten,” zegt Christian Ried. “We zullen proberen te blijven volhouden wat we hebben gedaan in het seizoen-opener ñ geen fouten maken, de vlag te bereiken en punten te behalen.”

lms

Ook het Franse IMSA Performance Matmut-team is gemotiveerd om de sterke prestaties van de seizoen opener in Le Castellet te herhalen. Porsche fabrieksrijder Patrick Pilet (Frankrijk) en zijn landgenoot Raymond Narac reden een uitstekende tweede helft totdat een defect hun prestaties stopzette. ‘Onze auto reed geweldig’ zegt Patrick Pilet. “Wij komen dus naar Spa met een goed gevoel. Op dit circuit is een goede balans noodzakelijk voor snelle ronden.” Het derde Porsche team, Prospeed Competition, kijkt ook uit naar race op het legendarische circuit. Met de huidige FIA GT-kampioen Richard Westbrook (Groot-BrittanniÎ) en Porsche Junior courreur Marco Holzer (Duitsland) heeft het team is een goed rijderskoppel. Prospeed neemt een tweede 911 brengt mee naar Spa met twee nederlandse rijders Paul van Splunteren en Niek Hommerson en Louis Machiels (België).

De 1000 kilometer race op het traditionele 7.004 kilometer lange circuit begint om 11.30 uur op 9 mei en duurt 143 ronden of een maximum van zes uur.Eurosport zendt live uit van 11.15 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur en de laatste fase iets verlaat van 17.30 tot 18.00 uur. Op de dinsdag na de wedstrijd wordt er een ÈÈn-uurdurende samenvatting om 23.00 uur uitgezonden. Voor degenen die de spannende eerste ronde in Le Castellet hebben gemist, zullen de hoogtepunten op 9 mei van 8.30 tot 9.30 uur worden uitgezonden.

Het huidige GT2-rijdersklassement:
1. Marc Lieb, Richard Lietz, Porsche, 32 punten
2. Patrick Long, Martin Ragginger, Christian Ried, Porsche, 28
3. Jean Alesi, Giancarlo Fisichella Toni Vilander, Ferrari, 24
4. Pierre Ehret, Pierre Kaffer, Phil Quaife, Ferrari, 20
5. Luis Perez Companc, Matias Russo, Ferrari, 18
6. Jorg M¸ller, Dirk Werner, BMW, 16
7. Patrick Pilet, Raymond Narac, Porsche, 14

Het huidige constructeursklassement:
1. Porsche, 60 punten
2. Ferrari, 44
3. BMW, 16

lms
Richard Lietz, Michael Ried, Marc Lieb (l.-r.)


bron: porsche



Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.