Rijtest en video: Porsche 911 Carrera GTS

911-carrera-gts-1

Porsche komt aan het einde van de 997-reeks met deze speciale uitvoering van de 911 Carrera S, de Porsche 911 Carrera GTS. Op het eerste oog ook niet veel anders, maar Porsche belooft dat wel. Wij gingen met de GTS op pad om uit te vinden of dit meer was dan een C2S met stickers en mooie velgen.

De Porsche 911 Carrera GTS wordt gepositioneerd in de markt om het gat tussen de reguliere 911 Carrera en de 911 GT3 op te vullen. Dat betekent dus alledaagse bruikbaarheid gecombineerd met superscherpe sportiviteit.

Om te beginnen levert de motor van de GTS standaard 23 pk meer dan die van de reguliere S. Dit dankzij de X51 Powerkit, die overigens ook leverbaar is op de S. Daarmee komt het vermogen nét boven de 400 pk uit, 408 om precies te zijn. Verder krijgt de GTS een set zeer fraaie zwarte RS Spyder velgen met centerlocks. Dit is de eerste 911 naast de Turbo en GT3 die centerlock wielen meekrijgt. Daarnaast wordt rondom een subtiel spoilersetje gemonteerd die de aërodynamica van de auto verbeteren en die hem net wat meer edge geven. En wat misschien nog wel de lekkerste extra is: de GTS heeft standaard de body van de Carrera 4, dat betekent dat hij bij de heupen 44 mm breder is waardoor hij lekker dik oogt. De GTS heeft overigens geen vierwielaandrijving net als de Carrera 4, maar alleen aandrijving op de achterwielen.

911-carrera-gts-1
911-carrera-gts-1

Het interieur heeft ook een aantal veranderingen meegekregen. Zo zijn er enkele delen van het dashboard, stuur, pook en deurpanelen uitgevoerd in alcantara wat zorgt voor een lekker sportief sfeertje. Ook is er gedacht aan gewichtbesparing, zo is het achterbankje bij de GTS optioneel. Nu vind ik dit wel wat ver gaan aangezien er verder niet op luxe is bezuinigd en de carrosserie van de auto is natuurlijk breder, wat ongetwijfeld ook weer voor extra kilo’s zorgt.

Allerlei leuke extra’s en details waar je als Porsche-liefhebber zeker van kan genieten dus. De 23 pk extra voel je ook daadwerkelijk, al is dit vooral in het middengebied tussen de 4- en de 6.000 toeren. Bij vol accelereren bij snelheden van 80, 100 en 120 km/u voel je vooral dat de GTS meer power heeft dan de Carrera S. Een erg fijn gevoel! Doordat de GTS standaard ook een sportuitlaat heeft wordt de sensatie van het extra vermogen alleen maar heftiger. De sportuitlaat is vanuit het interieur te bedienen en kan ook op een stillere stand worden gezet, maar ik merkte bij mezelf dat ik de uitlaat constant ‘aan’ had staan, want wat maakt ‘ie een heerlijk geluid zeg.

Het onderstel is ook tip-top voor elkaar. De GTS is net wat stugger dan de Carrera S, maar niet zo hard en soms wat stuiterig als de GT3. Al is dat met een knopje op het dashboard makkelijk te veranderen. De dempers kunnen stugger worden ingesteld zodat het net lijkt alsof je op een skateboard rijdt. Op de openbare weg net wat té, maar op het circuit precies goed.

911-carrera-gts-1
911-carrera-gts-1

De sprint van 0 naar 100 km/u doet de GTS in 4,2 seconden, mits je de optionele PDK versnellingsbak en het Sports Chrono pakket erbij besteld hebt. Het Sports Chrono pakket omvat o.a. de optie Launch Control. Heb je die twee beide opties niet, dan doe je er 4,6 seconden over. De topsnelheid is ook niet mals: 306 km/u moet mogelijk zijn met een handbak, terwijl je 304 km/u haalt met de PDK bak.

911-carrera-gts-1
911-carrera-gts-1

Zoals aan het begin van dit stuk gezegd zou de 911 GTS het gat moeten vullen tussen de – dagelijks bruikbare – 911 Carrera en de – zeer sportieve – 911 GT3. Wat ons betreft is dit zeker weten gelukt. De GTS neigt meer naar een Über-versie van de Carrera S dan dat het een ‘mini GT3’ is. Daardoor behoudt hij het toegankelijke karakter van de 911 Carrera, maar door alle leuke extra opties is het wel een ultra sportieve.

911-carrera-gts-1
911-carrera-gts-1

En dan misschien nog wel het allerleukste: de 911 Carrera GTS kost 140.400 euro. Dat is slechts 7.300 euro meer dan de Carrera S. Voor die dikke 7k krijg je zo ontzettend veel leuke extra’s dat we daarom iedereen aanraden gelijk voor de GTS te gaan, want dit is wel een hele mooie ‘aanbieding’ van Porsche.

Check hieronder de video en de fotogallerij!

video:
gallery:
[nggallery id=73]


  1. 3 reacties op “Rijtest en video: Porsche 911 Carrera GTS”

  2. Door Bart op mrt 31, 2011 | Reply

    Wat een prachtige bak, en wat een heerlijk geluid! 😀

  3. Door Gijs op mrt 31, 2011 | Reply

    Mooie review! Ziet er goed uit.

  4. Door Erik op apr 2, 2011 | Reply

    Ik zag de 911 GTS van de week in Blaricum. Super bak!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.