2012 Porsche Boxster details komen tevoorschijn

3porscheboxstermk3spypicscarmagazine-1

Veel nieuwe details van Porsche’s nieuwe Boxster zijn vrijgekomen. Volgens de bronnen is de nieuwe Boxster, alias de 981, volledig opgebouwd vanaf nul. Daarnaast krijgt hij nieuwe 4-cilinder motoren, wordt hij langer, breder, lager en lichter.

De wielbasis van de 981 groeit met 60 mm en de totale lengte neemt toe met 37 mm, terwijl de hoogte van de Boxster met 10 mm afneemt. Het gewicht neemt ook af: de basis 981 is met 1320 kilogram ruim 15 kilogram lichter dan de huidige Boxster. Binnenin heeft de nieuwe Boxster 18 mm meer beenruimte voor bestuurder en passagier.

Porsche heeft dit keer meer dan andere keren geprobeerd de Boxster een eigen gezicht te geven. De Boxster krijgt opvallend andere koplampen en achterlichten, en een ander design luchtinlaten aan de zijkant van de auto. Dit alles moet ervoor zorgen dat de Boxster veel makkelijker te onderscheiden is van een 911.

Maar de echt grote verandering ligt onder de motorkap. Daar zullen we namelijk een 4-cilinder motor vinden die we ook terug gaan zien in de nieuwe Cayman. De nieuwe 2.5 liter 4-cilinder boxermotor krijgt niet één, maar twee turbo’s, die het vermogen laat uitkomen op 360 pk en 470 Nm koppel.

De huidige 2.9 liter motor blijft wel, maar met een kleine stijging in vermogen – 265 pk i.p.v. 255 pk. De 3.4 liter voor de Boxster S blijft ook en deze levert voortaan 315 pk en 360 Nm koppel.

De bronnen zeggen dat het ook kan zijn dat de nieuwe 2.5 liter 4-cilinder in verschillende uitvoeringen komt met verschillende vermogens, en dat deze uiteindelijk de ‘oude’ 2.9 liter motor vervangt. De nieuwe Boxster staat gepland voor januari 2012 om zijn debuut te maken op de Detroit Auto Show.

3porscheboxstermk3spypicscarmagazine-1  1. 1 reactie op “2012 Porsche Boxster details komen tevoorschijn”

  2. Door N op mei 31, 2011 | Reply

    Edit– foutje, is aangepast!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.