Nieuwe Porsche RS en S in september

porsche-fiets

Deze twee nieuwe types zijn echter geen vier- maar tweewielers. Porsche zal twee innovatieve fietsen aan de modellenlijn toevoegen: de Porsche Bike RS en de Porsche Bike S. Het ontwerp combineert design met efficiëntie, zoals we van Porsche gewend zijn. De 29″ fietsen zijn bedoeld voor snelheid en mobiliteit in de stad, maar ook om lekker mee te toeren.

De RS staat voor het veelbelovend “Rennsport” oftewel racen. De Porsche Bike RS is dan ook ontwikkeld met deze filosofie: een frame van carbon in een nieuw ontwikkelde monocoque constructie. Dit levert een hoge stabiliteit en uitzonderlijke demping prestaties. Ook het remvermogen zal van de bekende Porsche-kwaliteit zijn met hydraulische schijfremmen van Magura met bijbehorende carbon remhendels. Deze fiets heeft zelfs nog meer versnellingen dan de toekomstige 911, namelijk 20 van het Shimano XTR-systeem.

porsche-fiets
porsche-fiets

De Porsche Bike S heeft een gelijkend ontwerp, maar met een aluminium frame. Ook heeft dit model “maar” 11 versnellingen met het Shimano Alfine IGH-systeem. Opvallend bij deze fiets is de aandrijving via een getande snaar in plaats van een ketting.

Beide fietsen bieden een uitzonderlijke kwaliteit door de hoge eisen van de productie en de keuze voor de onderdelen. De combinatie hiervan met het speciale ontwerp en de gebruikte materialen hebben als doel lichtgewicht fietsen aan te bieden met optimale rijkwaliteiten.

porsche-fiets
porsche-fiets

Voor deze fietsen is ook een speciale anti-diefstalbescherming ontwikkeld dat standaard wordt aangeboden. Een speciaal label met individuele code is onder de lak op het frame bevestigd. De eigenaar van de fiets kan zijn fiets aanmelden op een speciale website en kan hier ook als gestolen vermeld worden. Een eventuele koper kan op deze site controleren of de aangeboden fiets gestolen is alvorens deze tweedehands te kopen.

Vanaf september zullen deze fietsen te koop zijn.

porsche-fietsJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.