Porsche Cajun testmule gespot!

cajun-spy

De eerste spy shots van de Porsche Cajun zijn opgedoken. Helaas wel met een Audi Q5 body, maar wie goed kijkt ziet dat dit de Cajun betreft. De bredere wielkasten en de Cayenne velgen verraden dat het om de Cajun gaat.

De Cajun wordt leverbaar met verschillende motoren waarvan een 2.0 liter benzine met 237 pk en een 2.0 diesel 188 pk de instapmodellen zijn. Topmotoren zullen een 3.0 liter TFSI met 328 pk en een 3.0 liter TDI met 309 pk (en 649 Nm) zijn. Deze laatste twee zouden de 0 naar 100 km/u sprint in minder dan 6 seconden moeten doen. Een hybride versie wordt ook besproken, deze krijgt eventueel een 2.0 liter benzine motor in combinatie met een 47 pk sterke elektromotor. Alle versies worden geleverd met manuele 6-bak waarbij een PDK bak met zeven versnellingen een optie is.

De dikke 3.0 liter dieselmotor die de Cajun gaat krijgen is afkomstig uit de rekken van Audi, welke ook gebruikt gaat worden in het facelift model van de Audi Q5. De 3.0 liter V6 diesel zou een vermogen leveren van 309 pk en 649 Nm koppel. Dat is een stuk meer dan dat Audi’s huidge 3.0 liter diesel produceert. Die levert namelijk 250 pk en 550 Nm koppel. De motor maakt eerst zijn debuut in de facelift Audi Q5, en later zal hij dan ook in de Cajun verschijnen.

Eind 2014 / begin 2015 kunnen we hem op de markt verwelkomen en verwacht wordt dat de nieuwprijs zo’n 10% hoger komt te liggen dan die van de Q5.

cajun-spy
cajun-spy
cajun-spy
cajun-spy  1. 1 reactie op “Porsche Cajun testmule gespot!”

  2. Door Dennis op aug 21, 2011 | Reply

    Ook het feit dat de nummerplaat met LB begint, bewijst dat het om een Porsche gaat. Vergelijk maar eens spyshots van Porsche en Audi: nummerplaat van Porsche begint met LB en die van Audi met IN.
    Ben benieuwd wanneer die Q5-body eraf gaat !

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.