Porsche Supercup op droog Spa Francorchamps

28aug

Dit weekend werd de Porsche Supercup verreden bij onze zuiderburen op het mooie lange circuit van Spa Francorchamps. Bij de coureurs is dit circuit geliefd door onder andere de befaamde bocht Eau rouge.

In tegenstelling tot de rest van het weekend werd de race verreden onder droge weersomstandigheden. Ondanks dat het voor de Nederlandse deelnemers bijna een thuisrace is, konden ze vandaag geen rol van betekenis spelen. Patrick Huisman had zich goed gekwalificeerd, maar hij werd geraakt door René Rast en viel hierdoor terug naar een vijftiende plaats. Uiteindelijk wist hij zich nog wel terug te vechten naar een elfde finishplek, maar zijn goede startpositie had hem een beter resultaat moeten opleveren. De beste Nederlander was wederom Jeroen Bleekemolen, die net buiten het podium eindigde op de vierde plaats. Sebastiaan Bleekemolen moest zich tevreden stellen met de achtste plek. Bas Schothorst eindigde bij zijn debuutrace op de vijftiende plaats.

De overwinning ging voor de tweede opeenvolgende keer naar de Pool Kuba Giermaziak. Hij lijkt de smaak te pakken te hebben. René Rast eindigde op de tweede plaats voor Nick Tandy. Sean Edwards, de kampioensleider voor deze race, had ook geen goed weekend. Hij verspeelde in het begin van de race verschillende posities en moest genoegen nemen met de zesde plaats uiteindelijk. Hij raakte hierdoor zijn leidende positie in het tussenklassement kwijt. René Rast heeft deze plaats overgenomen door zijn tweede finishplaats. De winnaar Kuba Giermaziak stijgt naar de derde positie.

Hieronder de rest van de tussenstand na 8 van de 11 races:

1. René Rast 123
2. Sean Edwards 116
3. Kuba Giermaziak 112
4. Norbert Siedler 106
5. Jeroen Bleekemolen 100
6. Nick Tandy 96
7. Christian Engelhart 73
8. Kevin Estre 71
9. Stefan Rosina 61
10. Patrick Huisman 52
11. Sebastiaan Bleekemolen 39

De volgende race is de laatste dit seizoen in Europa en wordt over twee weken verreden op het hoge snelheidscircuit van Monza.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.