Porsche Panamera Turbo ware kampioen.

Porsche Panamera TurboDuits onderzoek heeft uitgewezen dat de Porsche Panamera Turbo de meest waardevaste auto is in zijn klasse. Gezien de economische situatie is dat natuurlijk een opsteker.

Auto Bild en Eurotax Schwacke hebben samen het onderzoek verricht en zijn tot deze mooie conclusie gekomen. Deze conclusie is tot stand gekomen door de waarde van de Porsche Panamera Turbo 4 jaar na aanschaf te taxeren. Wat bleek? De waarde van deze Gran Turismo bleek nog op een respectabele 56% van de oorspronkelijke nieuwprijs te zitten. Procentueel gezien was dit de minste daling in zijn categorie.

Wij weten natuurlijk allang dat Porsche auto’s hun waarde behoorlijk behouden, maar Gernot Döllner (manager van de Panamera-modellijn) benadrukte dit nog maar eens tijdens de prijsuitreiking in Berlijn. Hij voegde daar nog bij dat dit vooral op de lange termijn zo is en dat op dit moment 70% van alle Porsche auto’s ooit geproduceerd nog steeds in gebruik zijn. En zo bewijst ook deze prijs de waardevastheid van Porsche auto’s.

Nog even de spec’s van de Porsche Panamera Turbo: onder de kap een 4,8-liter V8 biturbomotor welke een vermogen levert van 368 kW (500 pk). De Porsche Panamera Turbo sprint van 0 naar 100 in 4,2 seconden. De topsnelheid van deze Porsche ligt op een respectabele 303 kilometer per uur.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.