Porsche Panamera XL – Panamera supersized

Panamera XL - panamera supersized

 

 

 

 

 

 

 

Speciaal ontwikkeld voor de Chinese automarkt de Panamera XL. Porsche tuning bedrijf Ruf wist wel iets om aan de vraag in China te kunnen voldoen.

Dat China een belangrijke afzetmarkt is voor Porsche is geen geheim. Afgelopen jaar gingen er ruim 24.000 Porsche edities naar China, daarmee neemt China al meer dan de helft van alle verkochte Porsche modellen voor haar rekening. Dus als er dan vraag is naar een, bijna, op maat gemaakte Panamera voor de Chinese markt kun je daar als tuner natuurlijk niet om heen. Porsche had namelijk in het segment van de BMW 740iL en de Audi A8L nog geen antwoord. Toch was er vraag naar een Porsche in dat “grote” segment.

Panamera XL voor de Chinese markt

 

Porsche tuner Ruf uit China heeft de Panamera flink onder handen genomen. Het resultaat is even bizar als verbluffend. Een verlengde Porsche Panamera, even twee keer goed kijken maar dan zie je het staaltje vakwerk van Ruf. Sowieso staat Ruf al bekend als uitstekende Porsche tuner. Zo staat Ruf ook op de Auto Show in Genève later dit jaar met een verbluffende Porsche 911.

Wat is er dan zo anders aan de Panamera? Nou op het eerste gezicht zie je wel wat, maar wat? Inderdaad de Panamera is 40 centimeter verlengd. Achterin krijg je zo dus wat meer beenruimte. Handig voor CEO’s die een chauffeur hebben en graag achterin de auto zitten tijdens het forensen. De Panamera is wel wat zwaarder geworden door deze verlenging een slordige 156 kilo aan gewicht. Motorisch zijn er enkele kleine pluspunten, echter door het toegevoegde gewicht zal dit bijna teniet worden gedaan. Geruchten hebben het er zelfs over dat Porsche het eindresultaat dermate mooi vindt, dat Porsche mogelijk zelf een supersized Porsche Panamera wil ontwikkelen. Natuurlijk zijn dat nu geruchten, maar we wilden ze je in ieder geval niet onthouden.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.