Porsche produceert de 100.000e Porsche Cayenne.

porsche cayenne de 100.000ste

Leuk feitje de 100.000ste Cayenne is in Leipzig van de lopende band gekomen, nou ja lopende band.

Lopende band is natuurlijk allang niet meer het juiste woord om aan te duiden dat een auto de fabriek heeft verlaten. Maar goed het staat wel leuk, toch? Terug naar het onderwerp… De 100.000ste Cayenne is geproduceerd. Een mijlpaal en reken eens uit wat dat allemaal opleveren moet met een prijskaartje wat start bij een prijs vanaf 83.440 Euro. Denk maar niet dat er iemand is die daar een Cayenne voor heeft gekocht, je wil er toch minimaal wat extra opties op. Of je neemt een Cayenne in een dikke uitvoering of je neemt er geen is, denk ik, vaak het credo van Cayenne rijders. Want met een standaard Cayenne heb je natuurlijk wel een Porsche maar is het, het ook net weer niet. Enfin ik sla door, we hebben het wel over mijn eigen favoriete Porsche uitvoering natuurlijk.

Goed de 100.000ste Cayenne. Deze zal worden verscheept naar Brazilië en is een witte V8 uitvoering. En daar gaat de Porsche niet alleen heen, op het moment wordt de Cayenne wereldwijd naar meer dan 124 landen verscheept. Met name in China (waar we ook al eerder over berichtte op het blog, zie: Panamera XL en Panamera S Black Bison) vinden de Porsche modellen gretig aftrek. Op dit moment bedraagt de wachttijd voor een Cayenne uitvoering meer dan 2 jaar. De vraag in Amerika is iets afgenomen, maar in Europa daarentegen trekt de verkoop toch weer aan.

De Cayenne verkoop kwam in 2002 langzaam op gang maar is toch uitgeroeid tot een zeer succesvol model van Porsche. In de fabriek in Leipizg worden ook nog de Panamera en in de nabije toekomst ook de nieuwe Cajun (Cayenne jr.) gebouwd. Om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen wordt de fabriek in Leipzig flink aangepakt. Er zal door Porsche een slordige 500.000.000 Euro (ja 500 miljoen Euro) worden gereserveerd om de fabriek gereed te maken om per dag(!) 500 stuks van de Cayenne uit de fabriek te kunnen laten rollen.

En zo geeft een klein berichtje toch weer een leuke inkijk in de keuken van Porsche.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.