Panamera Turbo S – Edo style!

panamera turbo S Edo tuned
edo competition Motorsport presenteert de Panamera Turbo S edo style met 700 pk aan boord!

Onder de titel “Only flying is faster” presenteerd edo de Panamera Turbo S. Met “slechts” 700 pk’s aan boord schiet je van 0 – 100 kilometer per uur in slecht 3,5 seconden. Dit is niet voor niets de snelste Panamera Turbo S op deze planeet. Niet alleen een indrukwekkende verhoging van het aantal pk’s, 150 pk maar dan de normale Panamera Turbo S, maar ook een stevige toename in het koppel naar 880 Nm. Dit is een toename van het koppel met maar liefst 130 Nm. Kracht gebundeld in deze wagen waar je wel goed mee om moet weten te gaan. Druk het pedaal in en je zit in een luttele 3,5 seconden op de 100 kilometer per uur, hou het pedaal ingedrukt voor slechts 11,4 seconden en zit je op een snelheid van 200 kilometer per uur. En wat is dan de topsnelheid van deze Panamera zul je, je afvragen. Nou die ligt dus op de 340 kilometer per uur! Dat is echter wel een topsnelheid die begrensd is door een elektronische begrenzing. De werkelijke topsnelheid zal hier nog bovenuit komen.

Natuurlijk krijg je die 700 pk’s en een koppel van 880 Nm niet zomaar in een auto verwerkt daar moet je het een en ander voor aanpassen. Zo is er in deze Panamera een nieuw spruitstuk voor de uitlaten geplaatst om het geweld aan te kunnen en zijn er andere turbo chargers geplaatst. Daarnaast is het motormanagement van de Panamera onder handen genomen zodat ook de techniek met de krachten overweg kan. Een compleet nieuw uitlaat systeem van rvs nieuwe luchtfilters en nog veel meer maken deze Panamera compleet. Daarnaast heeft edo er wel voor gezorgd dat de Panamera Turbo S ook op de weg blijft liggen en niet opstijgt met deze krachten. Om dit te realiseren is er een edo verlagings module geplaatst. Hiermee komt de Panamera 30 millimeter lager te liggen en is de wegligging weer wat beter geregeld. Op de door ons bekeken Panamera zitten hele mooie 22 Inch carbon-fiber look velgen, dat maakt de Panamera helemaal af!

Voor meer foto’s kun je een kijkje nemen in het speciale edo Panamera album op onze Facebook pagina: album: edo Porsche Panamera Turbo S 700 pk’s.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.