Porsche Macan gespot.

porsche macan spy foto's eerste resultaten lijken op een kleine Cayenne

De Porsche Macan is gespot in het echt de eerste foto’s vertellen veel over de kleine Cayenne. Is deze Macan de instap Cayenne waar iedereen op zit te wachten of…

Nog niet heel lang geleden heeft Porsche aangegeven de Macan te ontwikkelen. Net voor de Auto Salon in Geneve kwam dit nieuws naar buiten. De exotische naam is in ieder geval voer voor critici. Macan is het Indonesische woord voor tijger. Maar of er een tijger type schuilt in de Macan is maar de vraag. Bij een tijger denk ik aan een ander type auto met een ander uiterlijk, maar goed de Macan dus.

Er kan natuurlijk nog veel veranderen aan het uiterlijk van de Macan. Verwacht wordt dat de Macan eind 2013 in productie zal gaan. De gespotte versie kan dus nog flink worden bijgewerkt voordat de productie echt start. De lijnen van de Cayenne zijn in ieder geval duidelijk zichtbaar. Motortechnisch zijn er een aantal variaties waar over gesproken is. Zo zou er een 3 liter turbo desel versie verschijnen welke meer dan 300 pk’s kan produceren. En dan zijn er natuurlijk ook de benzine modellen. Verwacht wordt een V6 turbo model waar ook meer dan 300 pk’s uit te produceren is, rond de 370 pk’s zelfs. Duidelijk is dit allemaal nog niet, wat wel duidelijk wordt is dat er in elke versie genoeg power zit om zeer sportief te kunnen rijden. De snelheid van een tijger, komt daar die overeenkomst dan vandaan?

In de spy foto’s is de vijfdeurs versie van de Macan vastgelegd. Een sportievere, qua uiterlijk, driedeurs versie staat ook gepland. Zoals eerder gezegd duurt het nog bija 1,5 jaar voordat de Macan in productie gaat. Het uiterlijk van de Macan kan dus ook nog flink veranderen. Meer een eigen look zou wat mij betreft wenselijk zijn. Zo heb ik niet het idee dat het eerste instap model van Porsche een feit is. Volgens Porsche moeten er per aar tussen de 50.000 en 55.000 worden verkocht. Kanttekening is dat verwacht wordt dat het alemaal nieuwe Porsche rijders zijn, die niet eerder een Porsche in hun bezit hebben gehad.

We houden de nieuwtjes scherp in de gaten over de Macan. Tot het volgende nieuws kun je alle geschoten foto’s van de Porsche Macan bekijken op onze Porsch-blog Facebook pagina.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.